Jonathan, Medicinsk teknik 300 hp

Jonathan pluggar Medicinsk teknik 300 hp på KTH i Flemingsberg. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Jonathan, student på Medicinsk teknik 300 hp

– Hej! Jag heter Jonathan, kommer från Södertälje och pluggar Medicinsk teknik 300 hp på KTH i Flemingsberg.

– För mig var valet av högskola ganska lätt, jag visste redan från 13-års ålder att jag ville gå i min pappas fotspår och studera på KTH. När det sedan var dags för mig att välja en specifik utbildning vid KTH, så använde jag mig av KTH:s hemsida för att se vilka alternativ som var aktuella. Jag ställde mig då frågan vad jag ville jobba med och vilket huvudsyfte jag ville ha i mitt yrkesliv. Slutsatsen vart att jag ville jobba för en skillnad i vårt samhälle och kunna hjälpa människor, därför var Medicinsk teknik ett självklart val.

– Fördelen med att studera i Stockholm är att Stockholm har allt. Allt ifrån studentliv till arbetsliv och forskning. Det finns därför en ganska tydlig koppling mellan studier och yrkesliv. Som exempel har jag som student flertalet gånger fått besöka olika seminarier med dagens specialister och forskare inom mitt utbildningsområde, detta tycker jag är en otrolig fördel då det både är inspirerande och lärorikt att få insyn i arbetslivet och den senaste forskningen. Vidare är Stockholm en väldigt fin storstad, man känner sig verkligen välkommen i Stockholm. Det finns mycket att göra inne i stan och det arrangeras mycket aktiviteter på skolan som man kan engagera sig i.

– Till dig som snart ska välja högskola/universitet vill jag ge dig några bra tips att ta med dig. Fundera vad du vill göra, vad som är ditt huvudsyfte med dina studier. Detta kan nämligen var en stor hjälp för dig under studietiden för att kunna bibehålla motivationen. Se också till att du är beredd på att det är studier som väntar, en tid i livet som både är väldigt rolig men också mycket utmanande. Se till att ha fulla energinivåer när du börjar, för studentlivet kräver energi.

– Min fritid har definitivt komprimerats sedan jag började på KTH, men jag tycker att det är väldigt viktigt att göra något som man tycker om utanför skolan. Jag brukar ägna mig åt handarbeten samt att spela musik, jag får inte glömma att nämna att jag tränar ganska mycket. Jag älskar att simma några gånger i veckan som avkoppling och tycker det dessutom är ett bra sätt för mig att få tid att reflektera av det jag lär mig. Fysisk aktivitet innebär också bättre sömn och mer energi, vilket är en bonus.

– I framtiden drömmer jag om att kunna utveckla redan befintlig teknik inom sjukvården, men framförallt att kunna se behov inom sjukvården och kunna lösa dem behoven med hjälp av tekniska lösningar. Ett drömjobb skulle tillexempel att vara egenföretagande civilingenjör med inriktning på medicintekniska lösningar inom sjukvården. Jag skulle också kunna tänka mig att jobba med hjälpmedel till människor med funktionsvariationer. Möjligheterna är dock många och jag är övertygad om att jag efter min examen kommer att hitta ett yrke som jag kommer att trivas med och tycka är riktigt roligt.

Läs mer

Medicinsk teknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14