Till innehåll på sidan

Maja, Medicinsk teknik 300 hp

Maja studerar Medicinsk teknik 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Maja. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Maja, student på Medicinsk teknik

Kontakta Maja via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Maja berättar om sin tid på KTH 

Hej! Jag heter Maja, är 22 år gammal, uppväxt i Stockholm och läser mitt tredje år på civilingenjörsutbildningen inom Medicinsk teknik.

Jag visste tidigt att jag ville läsa till ingenjör men när jag tittade på olika inriktningar kändes det som valen var oändliga. Efter mycket letande hittade jag äntligen något som passade mig, Medicinsk teknik. Framför allt tyckte jag att kurserna som ingick i utbildningen kändes väldigt intressanta och jag kunde redan föreställa mig ett medicintekniskt jobb i framtiden! Idag är mitt mål att arbeta nära vårdpersonal och utveckla den tekniska utrustning de använder sig av tillsammans med dem och andra ingenjörer.

En sak jag tycker om med min utbildning är att den hålls på två campus, KTH Flemingsberg och KTH Campus. Många av de inriktningsspecifika kurserna hålls i Flemingsberg och kurser som civilingenjörsstudenter från fler inriktningar läser hålls på Valhallavägen. Jag tycker det är kul att få byta studiemiljö, dessutom känner du då till fler bra ställen att sitta och plugga på med sina kompisar.

För mig passar det perfekt att plugga i Stockholm. Nära till allt, och möjligheter att göra precis vad du vill. Det finns bra möjligheter till extrajobb där du redan under studietiden kan få erfarenheter kopplade till din utbildning. Samtidigt finns det väldigt många studentorganisationer att engagera sig i och aktiviteter att hänga med på!

Till dig som skulle vilja söka till KTH säger jag SÖK! Din studietid kommer att vara utmanande men också väldigt rolig. Tänk på att du inte behöver kunna allt när du börjar på KTH utan du är här för att lära dig. Känner du kanske dessutom att du vill söka medicinsk teknik tror jag att det är den perfekta utbildningen för dig som är intresserad av hur människokroppen fungerar, hälsa och sjukvård och som vill jobba med teknik!

Fråga Maja

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-10-28