Till innehåll på sidan

Rosemarie, Medicinsk teknik 300 hp

Rosemarie studerar Medicinsk teknik 300 hp. I sin studentintervju berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Rosemarie. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Rosemarie, student på Medicinsk teknik 300 hp.

Namn: Rosemarie
Ålder: 22 år
Utbildning: Medicinsk teknik 300 hp
Från: Stockholm

Kontakta Rosemarie

Intervju med student

Rosemarie går Medicinsk teknik 300 hp och berättar hur det är att studera på KTH.

Vem är du?

– Mitt namn är Rosemarie och jag är 22 år. Jag läser mitt fjärde år på civilingenjörsprogrammet i Medicinsk teknik och därmed mitt första år på mastern. Mastersprogrammet jag valt att läsa är Teknisk fysik med inriktning Biomedicinsk Fysik. Det campus jag pluggar huvudsakligen på just nu är KTH Campus men mina första år i programmet läste jag mycket på KTH Flemingsberg. Jag är född och uppvuxen här i Stockholm.

Berätta om din väg till KTH!

– Jag hade hört mycket gott om KTH då jag kände flera som studerat här. Jag började med att gå på Öppet hus och prata med några av KTH:s studentambassadörer på SACO-mässan. Jag läste även mycket om skolan på KTH:s hemsida. Efter mycket läsning och sökning var jag bestämd på att KTH var det rätta universitetet för mig. 

– Ända sedan tidigt inpå gymnasiet har jag varit intresserad av matematik, fysik, fysiologi samt biologi. Jag visste att jag ville arbeta inom dessa områden, men visste inte hur jag skulle kombinera dem. Samtidigt ville jag läsa på KTH. Jag hade läst på om olika utbildningar, även utbildningar på andra skolor, men ingenting kändes helt rätt. En dag var jag inne på KTH:s hemsida och läste om dem olika programmen som skolan erbjöd och då hittade jag civilingenjörsprogrammet inom Medicinsk teknik. En utbildning där fysik och matematik kombineras med fysiologi och medicinsk teknik. Detta var den rätta utbildningen för mig. Eftersom jag hade hittade min drömutbildning redan i gymnasiet var jag bestämd på att börja studera direkt efter studenten.

Hur är din utbildning?

– Innan jag började på KTH hade jag höga förväntningar på utbildningen och skolan. Och tro mig när jag säger detta; KTH överträffade alla mina förväntningar! Dels var upplägget av studierna så bra. Från välstrukturerade föreläsningar till ett välstrukturerat upplägg av kurser. KTH har planerat väl vilka kurser som ska tas tillsammans och när dessa ska tas under utbildningen, för att optimera inlärningen för oss studenter. Utöver detta har jag lärt känna fantastiska människor som jag vet kommer vara vänner livet ut.

– Det som är utmärkande för Medicinsk teknik är att vi studerar fysik och teknik parallellt med biologi och fysiologi. Dessutom läser vi några programmeringskurser. Efter ett par år på utbildningen har vi studenter inom medicinsk teknik en bred kunskap inom alla dessa tre områden. Vidare har vi även möjlighet att fördjupa oss i det vi finner intressant.

– Det som har varit svårast hittills med utbildningen var att vänja sig vid takten som man läser kurserna. Det var svårt till en början, men du kom lätt in i det och hittar din studieteknik snabbt. Eftersom det var flera i klassen som upplevde samma känsla så kunde vi tillsammans hjälpas åt och plugga tillsammans för att vi skulle klara det. Det bästa med utbildningarna på KTH är att vi endast läser 2–3 kurser samtidigt vilket gör det lättare för digt att fokusera på en enskild kurs, till skillnad från gymnasiet då man läste ca 6 kurser samtidigt. Dessutom finns det alltid stöd att få under studietiden, speciellt från många professorer då de gärna vill hjälpa till.

– Till er som funderar på att välja denna utbildning skulle jag säga; sök!! Var inte rädda och våga ta risker. Så länge du har viljan och intresset kommer du klara utbildningen galant. Jag har inte ångrat mitt beslut en enda sekund sen jag började på KTH!

Hur upplever du studentlivet under dina studier?

– De två första veckorna på KTH hade vi en mottagning för oss som precis börjat. Dessa dagar bestod av utflykter, lekar, utmaningar och mycket mer, vilket var väldigt roligt! Det var under denna tid som jag lärde känna många människor som jag än idag umgås med. Jag rekommenderar starkt att du går på mottagningen om du har möjligheten!

– Fördelen med att plugga i Stockholm är att vi har allt här. Dels kan du delta i studentlivet på KTH, där vi har en variation av aktiviteter och föreningar du kan gå med i. Är du inte sugen på det så kan du och dina närmsta vänner åka in till stan och hitta på något kul själva. Stockholm är en stad som har något att erbjuda alla så du behöver inte vara orolig för att ha tråkigt här!

– Men ett tips är att engagera dig i studentlivet på KTH och de föreningar du finner intressanta. Genom att göra det kommer du hitta vänner och människor med liknande intressen som dig. Enligt mig är det en bidragande faktor till att lyckas i sina studier: att umgås med människor med liknande mål och intressen, så ni kan inspirera och inspireras av varandra.

Vad har du för framtidsplaner?

– Eftersom denna utbildning är så bred är det svårt att veta exakt vad jag vill arbeta med efter examen. Jag tycker om ledarskap och ansvar och vet att jag vill ha den rollen på mitt framtida arbete.

– Nu under mastern har jag funnit ett intresse för avbildnings system som röntgen eller magnetresonanstomografi, men även bildfysik. Dessa är områden som jag kan tänka mig specialisera mig inom. Dessutom kan jag tänka mig att doktorera efter min master och arbeta med forskning. Men ännu vet jag inte. Det finns många vägar att gå efter en examen i civilingenjörsprogrammet Medicinsk teknik på KTH, vilket jag tycker är jättespännande!  

Läs mer

Medicinsk teknik 300 hp

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-11-11