Ruben, Medicinsk teknik 300 hp

Ruben pluggar Medicinsk teknik 300 hp på KTH i Flemingsberg. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Ruben, student på Medicinsk teknik 300 hp

– Hej, jag heter Ruben och läser Medicinsk teknik 300 hp på KTH i Flemingsberg. Jag kommer ursprungligen från Italien och har alltid velat bo i Sverige, så efter gymnasiet flyttade jag hit för att följa min dröm att studera i Sverige. Jag hade ingen aning om vad jag skulle läsa, men jag visste att min inriktning var teknisk/vetenskaplig/medicinsk. När tiden kom bestämde jag mig för att KTH var det bästa valet av tre anledningar: först, KTH är en av de bästa högskolorna i hela landet; den ligger i Stockholm (en stad som jag älskar) och dessutom är den ett av de få universitet som erbjuder ett tvärvetenskapligt program som matchade alla mina intressen. Medicinsk teknik var ju bästa valet för mig: en teknisk utbildning som mötte mitt intresse för den mänskliga kroppen och medicinen i allmänheten.

– En av anledningarna att jag började på KTH är att det ligger i Stockholm. Att få leva här är fantastiskt: Stockholm är utan tvekan en av världens bästa städer att leva i! Den har så mycket liv och färg, man blir aldrig trött. Studentlivet är också en fördel, t.ex. så är studentkåren på KTH väldigt stor: det finns gott om aktiviteter, fester och arbetsmarknadsmässor att delta i! En annan sak som jag älskar är att det finns så många konserter och evenemang året runt!

– Om du funderar på att studera på KTH har jag tre tips till dig:

  1. Bostad: börja leta efter bostad i god tid så att du är redo när det är dags. Du kan t.ex. gå med i många grupper på Facebook, eller Blocket, men mitt bästa tips är att registrera dig på SSSB (Stockholms studentbostäder) och börja samla ködagar: det var så jag fick min bostad!
  2. Repetera matten och fysiken innan du börjar: det finns sommarkurser i matematik och fysik som man kan läsa på distans för att fräscha upp sina gymnasiekunskaper. Alltid bra att vara redo innan man börjar plugga på universitet!
  3. Du har gjort ett bra val!

– När jag inte pluggar älskar jag att resa, gå på konserter, träffa kompisar och kolla på mycket Netflix (kanske för mycket)! Jag spelar även basket, och då har jag möjlighet att träna med andra studenter i KTH-hallen.

– Mitt drömjobb måste vara spännande, utmanande och viktigt för samhället men framför allt något som jag aldrig blir trött på! Jag vet inte än vad jag vill jobba med i framtiden, medicinsk teknik har så himla många olika branscher som man kan jobba i. Jag ändrar mig varje termin, beroende på vad vi håller på att läsa. Jag skulle dock föreställa mig att jobba med proteser/rehabilitation, t.ex. utveckling av artificiella lemmar/organen eller hitta nya lösningar inom rehabilitationsmedicin, å andra sidan är jag väldigt intresserad också av medicinska avbildningssystem som röntgen, Datortomografi, PET och ultraljud.

Läs mer

Medicinsk teknik 300 hp

Längre intervju med Ruben

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14