Till innehåll på sidan

Ruben, Medicinsk teknik 300 hp

Ruben studerar Medicinsk teknik 300 hp. I sin studentintervju berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Ruben. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Ruben, student på Medicinsk teknik 300 hp

Namn: Ruben
Ålder: 22 år
Utbildning: Medicinsk teknik 300 hp
Från: Italien

Intervju med student

Ruben går Medicinsk teknik 300 hp och berättar hur det är att studera på KTH.

Vem är du?

– Jag heter Ruben och jag är en 22-årig student som läser utbildningen till civilingenjör i Medicinsk teknik 300 hp. Jag läser just nu mitt tredje år på KTH. Innan jag började på KTH så bodde jag i Italien, mitt hemland.

Berätta om din väg till KTH!

– Jag läste ett humanistiskt program på gymnasiet och sög faktiskt i matte. Men jag ville testa att läsa något annorlunda, alltså något vetenskapligt på universitet. Mitt val var därför fokuserat på läkarprogrammet eller en teknisk utbildning. När jag såg att KTH erbjöd Medicinsk teknik bland sina program, så blev valet solklart!

– Jag valde egentligen KTH eftersom det var en av dem få universitet som erbjöd ett sånt program, men även eftersom det rankar bland dem bästa universiteten i Sverige och Europa. En till anledning var att KTH ligger i Stockholm, där jag alltid har velat bo.

– Jag därför läste kurser på Komvux för att få behörighet och ansökte direkt, och lyckligtvis blev jag antagen.

– I början var det lite svårt med bostad i Stockholm, och jag löste det genom att vara inneboende under ett halvt år, men sen fick jag studentrum på Gärdet med SSSB med endast 200-ish dagar i kö!

Hur är din utbildning?

– Det som jag älskar med min utbildning är att det är ett tvärvetenskapligt program: alltså vi spenderar inte all tid på att plugga endast matte och fysik, utan vi läser något annorlunda varje termin. Bland annat medicinska ämnen som fysiologi, elektroteknik, programmering, företagsekonomi, bioteknik och uppenbarligen också de vanliga ingenjörsmässiga ämnena som matte och fysik.

– Utbildningen har hittills varit både svår och utmanande, vilket jag älskar eftersom det stimulerar mig varje år att bli bättre och mer ansvarsfull samt fokuserad. Men det är även oerhört intressant och roligt med allt studentliv och alla kompisar!

– Om du är intresserad av teknik, men även gillar biologi och människan, och vill läsa ett spännande och tvärvetenskapligt program så är medicinsk teknik perfekt för dig!

Hur upplever du studentlivet under dina studier?

– Första tiden på KTH var väldigt spännande och rolig eftersom det var så mycket som hände på mottagningen. Där lärde man känna härliga människor och hade fett kul med aktiviteter och fester. Men det var även lite överväldigande när man började de första kurserna, för att det var så många nya saker som man behövde vänja sig vid. Men det gjorde det också delvis ännu mer spännande att börja på universitet.

– Stockholm erbjuder inte det typiska studentlivet som t.ex. Uppsala eller Lund, men det får man av KTH med hjälp av alla aktiviteter och fester som erbjuds av studentkåren och sektionerna. Man får dock även härligt storstadsliv, vilket exempelvis erbjuder konserter, stora evenemang osv som man inte skulle få i en liten stad.

– Ett jätteviktigt tips som jag skulle ge en presumtiv student är att registrera sig på SSSB direkt, så att man kan få studentbostad så fort som möjligt. (Man kan samla 90 ködagar även innan man blir antagen på universitet!)

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag vet inte än vad jag vill jobba med i framtiden, eftersom det finns så mycket val att man upptäcker något nytt varje termin!

– Jag är dock intresserad av att möjligtvis fortsätta plugga och bli doktorand, eftersom jag egentligen vill jobba inom forskning och kanske bli professor i framtiden. Det finns även möjlighet att börja jobba direkt efter utbildningen i stora företag som Philips och GE Healthcare, eller i små startup, men även på sjukhus som tekniker!

– Man kan jobba i många olika branscher, som t.ex. biomekanik, elektroteknik, artificiell intelligens, teknisk fysik men även management och ekonomi i olika roller, som ingenjör, tekniker, projektledare, försäljare eller forskare.

– Jag är väldigt intresserad av ”imaging systems” som röntgen eller ultraljud, men även proteser och implantat, och därför ska jag försöka specialisera inom dessa områden och jobba med det i framtiden! Men jag är övertygad om att en examen från den här utbildningen, men speciellt från KTH, öppnar många dörrar och leder till spännande och intressanta jobb som kan göra skillnad i framtidens samhälle, både i Sverige och utomlands.

Läs mer

Medicinsk teknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-11-05