Soziar, Medicinsk teknik 300 hp

Soziar pluggar Medicinsk teknik 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej! Mitt namn är Soziar och jag kommer från Sundsvall. Jag har bott i Stockholm i 4 år. Jag pluggade ett tekniskt basår på KTH Campus och sedan tre år tillbaka läst Civilingenjörsutbildningen inom Medicinsk teknik på KTH Flemingsberg.

– Min väg till KTH började med att jag blev tipsad om KTH av min pappa när jag gick på gymnasiet. Jag var ganska förvirrad och visste inte riktigt vad jag skulle bli. Jag valde att gå in på hemsidan och läsa om KTH:s utbildningar. Då fastnade jag ganska snabbt på civilingenjörsutbildningarna och bestämde mig för bli civilingenjör. Det som intresserade mig mest var hur högt rankat KTH var samt hur stort utbud det fanns när det kom till olika utbildningar/inriktningar. Jag tvekade mycket mellan tre olika inriktningar men visste inte riktigt vad jag skulle välja. När det var dags att söka så sökte jag även till ett basår. Jag fick tillbaka svaret och det visade sig att jag var reserv på mitt förstahandsval men eftersom jag valde tekniskt basår på plats två så kom jag in på tekniskt basår och resten ströks. Jag ville verkligen inte ta ett sabbatsår så jag valde att gå basåret. Efter basåret var det dags att söka igen och denna gång stod det mellan informationsteknik samt medicinsk teknik. Jag kom då in på medicinsk teknik och valde att börja på det programmet och det är något av de bästa besluten jag har tagit i mitt liv.

– Fördelen med att plugga i Stockholm är att man får ta del av så mycket mer än bara studentlivet. Stockholm är en storstad och erbjuder så mycket. Man får ta del av huvudstaden och allt som erbjuds samtidigt som man får ta del av studentlivet. Detta är svårt att få i någon annan stad eller annat universitet.

– Mitt bästa tips till dig som är en blivande student är att våga ta chanser. Är du osäker på en utbildning men kommer in på den så prova åtminstone. För gör ni inte det så vet man inte om det verkligen var något för er eller inte och det kan leda till att ni ångrar er resten av livet. Ett till tips ifrån mig är att inte plugga ihjäl sig, det är viktigt att göra något annat för att komma ifrån plugget lite, mitt tips är alltid träning! Sedan som man hör av alla är verkligen att börja plugga i tid. Börja verkligen plugga i tid och träna på gamla tentor.

– Utanför studierna brukar jag umgås med mina vänner, hälsa på min familj samt att jag tränar väldigt mycket. Jag tycker det är superviktigt att göra andra saker än att bara plugga! Genom att plugga på KTH så har jag lärt känna så otroligt många människor och skaffat mig massa nya vänner så på fritiden brukar vi alla umgås och även gå på olika evenemang som KTH håller i.

– I framtiden så skulle jag vilja jobba med projektledning och ha arbetspositioner med mycket ansvar. Jag har alltid varit en person som tar initiativ och gillar att ha mycket ansvar och presterar bra under press. Jag märkte i tidig ålder att jag ville bli chef. Det jag kommer att satsa på i framtiden när jag är klar med min utbildning är någon form av projektledare inom medicinsk teknik och vara en del av att utveckla tekniken inom medicin.

Läs mer

Medicinsk teknik 300 hp

Längre intervju med Soziar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14