Magdalena, Medieteknik 300 hp (Tekniskt basår 60 fup)

Magdalena började med att läsa basåret på KTH men pluggar nu Medieteknik 300 hp.

Hej! Jag heter Magdalena och jag läser Medieteknik 300 hp på KTH Campus.

Innan gymnasiet tyckte alla att jag borde plugga naturprogrammet eftersom jag var bra på matte men jag ville plugga något mer estetisk och bestämde mig för Mediaprogrammet med inriktning grafisk teknik. När jag tog studenten visste jag att jag ville fortsätta med Media men kände också att jag ville ha något mer utmanade. Det var då jag för första gång hörde om KTH från några kompisar som pluggade där. Jag flyttade till Sverige när jag var tonåring så jag hade inte så stor koll på bra högskolor i Sverige. Jag kände att jag ville stanna i Stockholm med min familj och pojkvän som börjat studera på KTH. På skolans hemsida sökte jag olika utbildningar och visste redan då att bara en passade mig perfekt – Medieteknik. Programmet hade en bra kombination mellan teknik och estetik samtidigt som det var en väldigt bred utbildning som öppnade alla dörrar. På gymnasiet hade jag bra betyg men saknade behörigheten därför sökte jag till tekniskt basår som ledde mig direkt till min drömutbildning.

Stockholm är en av de bästa städer både för plugget och fritiden. Den har så mycket att erbjuda att det inte går att vara uttråkad. Den största fördelen med att plugga i Stockholm är enligt mig närheten till olika företag som möjliggör olika studiebesök och knytning av kontakter. Det finns också så många fritidsaktiviteter att engagera sig i, både på campus och utanför.

Det bästa tipset för en blivande student är att lära sig att organisera sin tid. Det kan ibland vara mycket på en gång och man måste hitta balansen mellan skolan och fritid. Glöm inte heller att engagera sig i studentlivet som är väldigt givande, ger många vänner och ett plus på CV:t. Missa inte heller mottagningen som är ett bra tillfälle att träffa klasskompisar i en rolig miljö.

På min fritid umgås jag gärna med min sambo och familj vid god mat och film. Är det bra väder så gillar jag också att promenera då det finns så många underbara platser i Stockholm.

I framtiden skulle det vara roligt att börja jobba som konsult. Då får man prova på flera varierande arbetsuppgifter och träffa många människor. Jag gillar att ha många bollar i luften, därför tror jag att projektledning skulle vara något för mig.

Läs mer

Medieteknik 300 hp

Tekniskt basår 60 fup

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2019-06-17