Till innehåll på sidan

Celine, Medieteknik 300 hp

Celine började med att gå Tekniskt basår 60 fup på KTH och pluggar nu Medieteknik 300 hp. I sin studentintervju berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Celine. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Celine, student för Medieteknik 300 hp

Namn: Celine
Ålder: 28 år
Utbildning: Tekniskt basår 60 fup och Medieteknik 300 hp
Från: Stockholm

Kontakta Celine

Intervju med student

Celine går Medieteknik 300 hp och berättar hur det är att studera på KTH.

Vem är du?

– Hej, jag heter Celine, är 28 år gammal och kommer från Stockholm. På KTH började jag med att läsa Tekniskt basår och valde sen utbildningen Civilingenjör Medieteknik 300 hp på KTH Campus. Nu är jag på mitt fjärde år och har precis börjat läsa masterprogrammet Maskininlärning. 

Berätta om din väg till KTH!

– Jag läste samhällsvetenskapligt program på gymnasiet och har egentligen alltid älskat skolan, men efter studenten var jag otroligt skoltrött och bestämde mig för att ta (minst) ett sabbatsår. Jag var säker på att jag någon gång ville plugga vidare men visste inte alls vad och när.

– För att få komma iväg från Stockholm och eftersom jag alltid har älskat att träna flyttade jag till Australien och pluggade under ett år till personlig tränare. Efter att ha varit hemma i Sverige igen och jobbat på gym i två år fick jag under en sommar ett infall och kände att nu är det dags börja plugga på riktigt igen. Jag hade älskat människokontakten som PT men kände att jag hade slutat utvecklas och ville göra något mer.

– Utan att riktigt veta vad jag ville plugga sökte jag det mesta som var öppet för sen antagning i Stockholmsområdet. Jag kom in på Nationalekonomi I på Stockholms universitet och började direkt. Varje dag cyklade jag igenom KTH Campus och började sakta men säkert fundera på om det där stället, som visade sig vara så otroligt mycket större än jag trott innan, kanske hade en plats för mig. Jag hade haft lite fördomar om att KTH bara var ett universitet för killar som sysslar med fysik men förstod mer och mer, både genom att läsa på men också bara av att se människorna som rörde sig på campus, att den uppfattningen var helt fel. Jag läste klart min kurs på SU och hade under tiden bestämt mig för att plugga Tekniskt basår för att bli behörig och sedan börja läsa ett civilingenjörsprogram på KTH.

Hur är din utbildning?

– En sak jag verkligen gillar med min utbildning är att den är tvärvetenskaplig och innehåller en mix av kurser inom typiska ingenjörskunskaper och programmering men också mer humanistiska kurser inom t ex kommunikation. Det är också väldigt vanligt att våra kurser kopplar de tekniska kunskaperna direkt till någon form av medial kommunikation, vi sysslar bl a mycket med människa-datorinteraktion och när vi programmerar jobbar vi ofta med digital film, bild, ljud eller spel. 

– Vi är ett ganska litet program och läser många kurser där vi bara är studenter från just Medieteknik vilket gör att dom verkligen kan anpassas för att passa in i varandra. Jag tycker också att det känns som utbildningen hela tiden uppdateras för att hänga med i utvecklingen som sker i samhället inom medieteknik. Det fanns t ex en kurs om tryckt media, vilket kanske inte är lika relevant nu som då, som har bytts ut. Istället läste vi en kurs inom maskininlärning, som kan vara otroligt användbart att kunna. Den kursen fick mig mig även att vilja läsa det masterprogrammet jag läser just nu. 

Hur tycker du att studentlivet är i Stockholm?

– Fördelen med att plugga i Stockholm är att du får både storstad och studentstad i ett. Jag gillar verkligen kombinationen och tycker att det är toppen att kunna göra lite billigare studentaktiviteter samtidigt som det är skönt att ibland komma bort lite från allt som har skola att göra. Utanför studierna tycker jag om att träna och spendera tid med vänner och familj.

Vad är ditt tips för den som funderar på att söka till KTH?

– Mitt bästa tips till någon som funderar på att börja plugga på KTH är att läsa på lite om flera program än de man först fastnar på. Programnamnet är inte alltid helt beskrivande och man kan lätt råka sålla bort något man egentligen hade varit intresserad av för att namnet kanske inte tilltalade direkt. Till exempel tänkte jag först att Industriell ekonomi var det program som skulle passa mig bäst innan jag, av en slump, råkade komma in på sidan om programmet Medieteknik. Efter att ha läst lite mer om vad som ingick i båda programmen kom jag fram till att Medieteknik var en bättre match för mig och mina intressen.

Vad har du för framtidsplaner?

– Mitt drömjobb är ett jobb där jag får använda mig av de kreativa och tekniska färdigheterna jag lärt mig under min utbildning. Jag är intresserad av gränslandet mellan människan och tekniken och vill jobba med något som kopplar dem samman. Under utbildningen har jag ständigt hittat nya områden jag tycker verkar roliga att jobba med så jag försöker att vara öppen för det mest. Förhoppningvis har jag mer koll på vad mitt drömyrke är till utbildningens slut!

Läs mer

Medieteknik 300 hp 

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2021-11-02