Till innehåll på sidan

Celine, Medieteknik 300 hp

Celine har pluggat Tekniskt basår och pluggar nu Medieteknik 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Celine, student för Medieteknik 300 hp

– Hej, jag heter Celine och jag har läst Tekniskt basår och pluggar nu Medieteknik 300 hp på KTH campus.

– Jag läste samhällsvetenskapligt program på gymnasiet och har egentligen alltid älskat skolan men efter studenten var jag otroligt skoltrött och bestämde mig för att ta (minst) ett sabbatsår. Jag var säker på att jag någon gång ville plugga vidare men visste inte alls vad och när.

– För att få komma iväg från Stockholm och eftersom jag alltid har älskat att träna flyttade jag till Australien och pluggade under ett år till personlig tränare. Efter att ha varit hemma och jobbat på gym i två år fick jag under en sommar ett infall och kände att nu är det dags börja plugga på riktigt igen. Jag hade älskat människokontakten som PT men kände att jag hade slutat utvecklas och ville göra något mer. Utan att riktigt veta vad jag ville plugga sökte jag det mesta som var öppet för sen antagning i Stockholmsområdet. Jag kom in på Nationalekonomi I på Stockholms Universitet och började direkt. Varje dag cyklade jag igenom KTH Campus och började här sakta men säkert fundera på om det där stället, som visade sig vara så otroligt mycket större än jag trott innan, kanske hade en plats för mig. Jag hade haft lite fördomar om att KTH bara var ett universitet för killar som sysslar med fysik med förstod mer och mer, både genom att läsa på men också bara av att se människorna som rörde sig på campus, att den uppfattningen var helt fel. Jag läste klart min kurs på SU hade under tiden bestämt mig för att plugga Tekniskt basår för att bli behörig och sedan börja läsa ett civilingenjörsprogram på KTH.

– Fördelen med att plugga i Stockholm är att du får både storstad och studentstad i ett. Jag gillar verkligen kombinationen och tycker att det är toppen att kunna göra lite billigare studentaktiviteter samtidigt som det är skönt att ibland komma bort lite från allt som har skola att göra. Utanför studierna tycker jag om att träna och spendera tid men vänner och familj. 

– Mitt bästa tips till någon som funderar på att börja plugga på KTH är att läsa på lite om flera program än de man först fastnar på. Programnamnet är inte alltid helt beskrivande och man kan lätt råka sålla bort något man egentligen hade varit intresserad av för att namnet kanske inte tilltalade direkt. Till exempel tänkte jag först att Industriell Ekonomi var det som program som skulle passa mig bäst innan jag, av en slump, råkade komma in på sidan om programmet Medieteknik. Efter att ha läst lite mer om vad som ingick i båda programmen kom jag fram till att Medieteknik var en bättre match för mig och mina intressen. 

– Mitt drömjobb är ett jobb där jag får använda mig av de kreativa och tekniska färdigheterna jag lärt mig under min utbildning. Jag är intresserad av gränslandet mellan människan och tekniken och vill jobba med något som kopplar samman dem. 

Läs mer

Medieteknik 300 hp 

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14