Till innehåll på sidan

Ebba, Medieteknik 300 hp

Ebba pluggar Medieteknik 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Ebba, student för Medieteknik 300 hp

– Hejsan, jag heter Ebba och kommer ifrån Stockholm jag har pluggat Tekniskt Basår och pluggar nu andra året på Medieteknik 300 hp på KTH campus.

– Att studera på högskola har länge varit en ambition men det tog sin tid innan jag hittade något som kunde förverkliga mina mål. I gymnasiet gick jag Samhällsvetenskaplig linje med inriktning medier, information och kommunikation vilket jag tyckte var väldigt kul men hittade inte någon högskolelinje som jag ville fortsätta studera. Skoltrötthet blandat med bristande intresse av utbildningar jag var behörig till ledde till att kommande tre år bestod av snabba byten mellan flera olika jobb, två flyttar utomlands och en resa runt Australien och Nya Zeeland. Jag ville testa nya arbetsplatser men blev snabbt rastlös och kände att jag var redo för utmaningarna som skolan kunde ge.

– Så… Statsvetenskap? Journalistik? Medievetenskap? Teater? Jag har alltid haft en kreativ sida, gillar sociala möten och samhällsvetenskapliga ämnen men har samtidigt gillat logiskt tänkande, matte och ”kluriga utmaningar” så mina valmöjligheter kändes inte helt rätt. På ren chansning sökte jag Tekniskt Basår i Flemingsberg och tänkte att KTH hade ju en utbildning som hette ”media-” något så det värsta som kunde hända var att jag hade ökat min behörighet och framtida valmöjligheter.

– Att traggla sig igenom basåret var ingen lätt kamp, men jag kände definitivt att utmaningarna var tillfredställande och var helt såld på att läsa vidare. Då KTH är ett ledande tekniskt universitet i Europa, erbjuder bra chanser till utbytesstudier runtom i världen och att jag hade en garantiplats på skolans ingenjörsutbildningar efter basåret så kändes valet av skola självklart. Jag valde Medieteknik då jag ansåg att det var en bra blandning mellan tekniska och kreativa ämnen.

– Jag är uppvuxen i Stockholm och i gymnasiet tänkte jag att jag skulle flytta härifrån till en studentstad när jag börjar plugga för att få uppleva det riktiga studentlivet. Men min boendesituation och kärlek för Stockholm gjorde att jag stannade vilket jag är väldigt glad för. Gemenskapen och studentlivet på KTH har verkligen gett mig det bästa av två världar då jag kan välja att aktivt delta i studentlivet i skolan ena dagen och den andra dagen leva storstadsliv.

– Innan jag började på KTH tyckte jag att jag bara fick höra hur svårt KTH är och att man måste vara så himla superdupersmart. Om man, som jag själv kände innan basåret, tvekar och är osäker på ens val och förmåga att ”klara av det” så är mitt tips att våga testa. Nu har jag påbörjat mitt tredje år på KTH och skulle främst säga att KTH är tidskrävande men om man är villig att lägga ner tiden så kommer allt lösa sig tillslut.

– På min fritid spelar jag sällskapspel med mina vänner, träffar min familj, testar en ny restaurang eller går på stand-up.

– Mitt mål är att jobba med något som känns stimulerande, kreativt och utvecklande för mig samtidigt som jag vill skapa något som förbättrar andras vardag. Jag vill jobba med utmaningar, ha flexibla arbetsdagar, en trygg framtid och brett utbud av arbetsplatser, inte bara i Sverige. Exakt vilken titel, specifika arbetsuppgifter eller företag detta ska ske på har jag dock ingen aning om, vilket ibland känns skrämmande.

– Flera i min omgivning verkar ha väldigt tydliga bilder kring sin master, intressen inom medieteknik och drömjobb medan jag fortfarande är i utforskningsfasen. Har dock beslutat att det är så himla okej att inte ha en aning! Jag är fascinerad och upptäcker ständigt nya intressen inom det vi läser vilket blir min drivkraft till att fortsätta utforska. Inom lite närmare framtid hoppas jag få en klarare bild i mitt val av masterutbildning samt att denna i kombination med utlandsstudier via KTH kan inspirera mig till att hitta mitt drömjobb.

Läs mer

Medieteknik 300 hp

Längre intervju med Ebba

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14