Linnéa, Medieteknik 300 hp

Linnéa pluggar Medieteknik 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej! Jag heter Linnéa och jag läser Medieteknik 300 hp på KTH Campus.

– Min väg till KTHs dörrar var inte självklar till en början. Jag gick ur Naturprogrammet i Trollhättan, ett program jag mest läst för att ha en stark grund att falla tillbaka på om jag någon gång i framtiden skulle behöva det. Mina drömmar efter studenten låg i väster. Jag drog till Kaliforniens vita stränder där jag skulle förverkliga min dröm om att bli skådis. På min resa fick jag väldigt många nya vänner och insåg att en skådiskarriär hade varit kul, men jag brann helt enkelt inte så mycket för det. Det fanns så mycket annat att upptäcka. I USA träffade jag väldigt mycket folk som kom från Stockholm. Det var då som KTH kom in i mitt liv. När jag läste om programmet Medieteknik blev jag ännu mer intresserad. I och med att jag alltid haft ett stort intresse för film och TV så kändes Medieteknik verkligen som det rätta för mig. Dock var mina betyg från gymnasiet inte tillräckliga för att jag skulle komma in. Jag tragglade med högskoleprovet hela fem gånger men det gick fortfarande inte. Jag upptäckte att man kunde läsa termin två på basåret för att få en garantiplats på någon av KTHs utbildningar. Det blev min räddning. Nu är jag här, på KTH och Medieteknik. Det är verkligen en dröm som jag kämpat hårt för och det känns jättebra!

– I Stockholm är det nära till allt, det finns bra kommunikationer och man har nära till naturen även fast man bor i en storstad. Att plugga i Stockholm är väldigt roligt. Själva pluggandet gör jag mest i vår sektionslokal tillsammans med mina klasskamrater. Det härliga med Stockholm är att man får två i ett. Man kan leva studentlivet på campus, gå med i sektionens alla delar och verkligen leva studentdrömmen. Sen kan man också åka in till centrum, ta en shoppingtur på Drottninggatan, gå på stand-up, muséer, och uppleva så mycket mer. För mig så har Stockholm verkligen hela paketet.

– Om du funderar på att söka, gör det! Jag var lite tveksam till Stockholm innan jag pratat med någon som var därifrån. Man hör ofta att stockholmarna är lite inskränkta i sig själva och inte vill lära känna nya människor. Nu, med facit i hand, kan jag säga att så är absolut inte fallet. Mina två närmaste i skolan är stockholmare och de är de skönaste människorna jag träffat!

– På min fritid kör jag gärna ett pass på gymmet, hänger med vänner från skolan (fast vi pratar inte om skolarbeten då) eller så tittar jag gärna på veckans nyutkomna serier tillsammans med en hemmagjord kladdkaka.

– I framtiden vill jag arbeta med något där jag får uttrycka mig själv. Något jag skulle vilja testa på är att utveckla/skapa TV och film. Drömmen skulle vara ett medieföretag på USAs västkust.

Läs mer

Medieteknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14