Rui Liang, Industriell ekonomi 300 hp (Öppen ingång 300 hp)

Rui Liang började med att gå Öppen ingång 300 hp på KTH och pluggar nu Industriell ekonomi 300 hp. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Rui Liang och pluggar Industriell ekonomi på KTH Campus.

När jag tog studenten var jag redo för nya utmaningar och jag ville flytta till en annan stad som inte var alltför långt borta från min hemstad Eskilstuna. Jag hade många gånger hört mycket gott om KTH samt haft bekanta som starkt rekommenderade mig att söka till skolan. Jag var dock osäker på vilken civilingenjörsinriktning som skulle passa mig bäst, därför blev Öppen ingång ett självklart val för mig. Under året läser man olika typer av kurser inom olika ämnesområden, för att sedan välja en inriktning och under mitt år insåg jag att Industriell ekonomi skulle passa mig bäst, så jag sökte och kom in! 

Jag tycker att fördelen med att plugga i Stockholm är att det är här allting händer. Möjligheten till att skapa kontakter med näringslivet är stora, samtidigt som man kan delta i de aktiviteter som intresserar en. Du väljer själv hur du vill forma ditt studentliv i Stockholm. Det är som ett smörgåsbord, plocka på dig sådant som du tycker om!

Mitt bästa tips till en blivande student är att ge järnet när du väl pluggar, så att du även har tid att engagera dig i föreningar, events och delta i sådant som intresserar dig. Kom ihåg att ha roligt när du inte pluggar, det hjälper så mycket när studierna väger tungt under vissa perioder. Gör det bästa av situationen, oavsett vilka utmaningar du ställs inför!

När jag inte studerar brukar jag träna, jobba extra, umgås med vänner och så ofta som möjligt åka hem till min familj i Eskilstuna. Det värsta jag vet är att vara rastlös därför ser jag till att ha mycket på gång hela tiden. 

Mitt drömjobb? Det är en väldigt svår fråga att besvara då jag inte alla gånger vet vad jag vill arbeta med i framtiden. Man hinner ändra sig väldigt många gånger under sin utbildning, vilket är helt okej. Det jag dock vet är att jag vill ha ett yrke där jag får vara med att påverka, utveckla och bidra till någonting betydelsefullt. Jag brukar påminna mig själv om att "Med en examen från KTH kommer man långt!".

Läs mer

Industriell ekonomi 300 hp
Öppen ingång 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2019-05-22