Fuad, Industriell ekonomi 300 hp (Öppen ingång 300 hp)

Fuad började med att gå Öppen ingång 300 hp på KTH och pluggar nu Industriell ekonomi 300 hp. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Fuad, student på Öppen ingång 300 hp

– Hej! Jag heter Fuad och kommer från Stockholm. Jag började på KTH på programmet Öppen ingång och läser nu Industriell ekonomi 300 hp på KTH Campus.

– Min väg till KTH har inte alltid varit ristad i sten. Under mina tidigare åldrar har jag alltid velat bli läkare för att jag brinner för att hjälpa människor och bidra till något positivt till samhället och om jag ska jobba med något ska det vara för det jag brinner för. Men med tiden insåg jag att mitt intresse inte låg inom biologi och de ämnena på den sidan av spektrumet utan mot teknikhållet. Under gymnasiet där jag läste Naturvetenskap började jag kolla upp information om KTH och civilingenjörsyrket och det var då jag insåg att jag fortfarande kan göra det jag brinner för men genom denna väg. Den kreativa, nytänkande och utvecklande aspekten av KTH fick mig inse att detta var mitt kall. 

– Fördelen med att plugga i Stockholm är att du är i en av Sveriges mest diversifierade atmosfärer, här finns det så många typer av människor och alla dessa typer kan vara representerade i din klass på KTH. Det hjälper en att utvecklas som människa genom att lära känna människor som skiljer sig från dig, finna nya sätt att se på livet, framtiden och utbildningen. 

– Mitt bästa tips till dig som är blivande student är att inte vara för nervös inför högskolestudierna. Visst, att ta steget till att plugga på universitet är stort och kan kännas nervöst för många, inklusive mig för något år sedan. Faktum är att alla oavsett ålder, utseende, kön och så vidare är precis lika nervösa, det är något en kan finna trygghet i och därefter våga ta för sig. Vi sitter alla i samma båt och har en tuff period framför oss, en period en inte klarar ensam, att hitta vänner att plugga tillsammans med är guld värt. 

– På min fritid spenderar jag mycket tid med familj och vänner men är också väldigt engagerad i sektionen. Sektionsengagemanget eller studentengagemanget kan verkligen göra tillvaron på KTH så mycket roligare. Det kan verka tidskrävande och distraherande från plugget men är oftast tvärtemot! Genom att umgås med andra studenter lär man sig från varandra att balansera plugget och studentlivet. 

– Mitt drömjobb är att få jobba med hållbar utveckling inom miljö där jag kan hjälpa till och göra vår tillvaro på jorden bättre för oss och för våra barn och dess barn. Men jag vill även ha ett jobb där jag kan få friheten att kunna jobba var som helst i världen och som tur är finns det inte några geografiska gränser för civilingenjörernas kompetenser.

Läs mer

Öppen ingång 300 hp

Industriell ekonomi 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14