Öppen ingång, civilingenjör 300 hp

På KTH finns ett brett utbud av civilingenjörsutbildningar. Öppen ingång ger dig möjlighet att få fördjupad kunskap om de olika alternativen innan du gör ditt val. Under ett år läser du grundläggande ingenjörsämnen och väljer därefter civilingenjörsutbildning.

Viktiga datum

16 mars 2020: Anmälan öppnar
15 april 2020: Anmälan stänger
9 juli 2020: Antagningsbesked 1
24 juli 2020: Sista svarsdag
30 juli 2020: Antagningbesked 2
Mitten av augusti 2020: Obligatoriskt upprop
Slutet av augusti 2020: Programstart

Öppen ingång 300 hp

Året på Öppen ingång ger dig en bred ingång till KTH:s samtliga civilingenjörsutbildningar. Den får du genom att du dels läser kurser som är gemensamma för de flesta av civilingenjörsutbildningarna, dels läser några kurser som är speciellt framtagna för Öppen ingång, till exempel kursen i grundläggande kemi. Alla kurser du läser på Öppen ingång kan sedan räknas med i din civilingenjörsexamen från det program du fortsätter på.

Information och val av program till årskurs 2

Under läsåret vid Öppen ingång får du möjlighet att bekanta dig med KTH:s olika civilingenjörsutbildningar för att hitta ett program som passar dig. Inför valet får du även information och presentationer av de olika programmen, bland annat på Öppen ingångs egen valmässa. Dessutom har du under året goda möjligheter att skaffa dig mer information genom att prata med till exempel programansvariga, studievägledare, lärare och studenter på de olika programmen. Under slutet av vårterminen på Öppen ingång söker du till de program du är intresserad av att läsa. Antalet platser på programmen är begränsat och om det finns fler sökande än antalet platser till ett visst program, görs ett urval utifrån dina studieresultat på Öppen ingång. Har du kommit in på Öppen ingång är du garanterad att få fortsätta läsa vid ett av KTH:s civilingenjörsutbildningar. En start på Öppen ingång leder till en civilingenjörsexamen om 300 högskolepoäng, precis som om du hade börjat direkt på ett program. Urval sker baserat på uppnådda resultat. Platserna till respektive civilingenjörsutbildning är begränsade.

Kurser

Jobb och karriär

Tycker du att teknik, matematik och naturvetenskap är roligt men har ännu inte bestämt vilken civilingenjörsutbildning på KTH som passar dig bäst? Då är Öppen ingång som skräddarsytt för dig. Du börjar på KTH och kan under det kommande året träffa både lärare och studenter på olika civilingenjörsutbildningar. Först i slutet av året på Öppen ingång väljer du vilket program du sedan vill fortsätta på. Eftersom du kan välja mellan samtliga KTH:s civilingenjörsutbildningar är arbetsmarknaden vidöppen i hela spektrumet för civilingenjörer. Oavsett vilket program du sedan fortsätter på är karriärmöjligheterna generellt mycket goda för civilingenjörer.

Studenter

Läs intervjuer och ta reda på vad studenter från utbildningen tycker om sin tid på KTH eller ställ frågor till en KTH-student. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.

"På KTH finns en väldigt stor bredd av tekniska utbildningar och många fördjupningsområden."

Magda, KTH-student

​​​​​​​ Studenter berättar

Ställ frågor till en KTH-student ​​​​​​​

Prenumerera på KTH

Du kan via våra nyhetsbrev få viktig och aktuell information kring bland annat den utbildning du är intresserad av.

Så här söker du till KTH

Här är en beskrivning av hur du, steg för steg, gör för att söka till KTH och information om hur processen ser ut.

Därför KTH

Välkommen till KTH. Här nämner vi några orsaker till varför vi tycker du ska välja att studera hos oss på KTH.

KTH Campus

På KTH finns det fem strategiskt placerade campus och dina studier koncentreras till ett av fem. Läs mer om ditt campus.