Anna, Samhällsbyggnad 300 hp

Anna pluggar Samhällsbyggnad 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Anna och pluggar Samhällsbyggnad 300 hp på KTH Campus.

När jag tog studenten hade jag ingen aning om vad jag ville utbilda mig till. Däremot visste jag att jag ville ut och resa och att jag ville lära mig språk; lösningen blev att jag åkte till Chile och pluggade spanska i en termin. När jag var ute och reste blev jag väldigt intresserad av hur städer och samhällen fungerar och hur man med infrastruktur och stadsplanering kan skapa städer där alla människor känner sig trygga och där resurser utnyttjas på ett miljömässigt och ekonomiskt hållbart sätt. Jag började leta efter utbildningar som handlade om detta, och programmet Samhällsbyggnad visade sig vara precis vad jag var ute efter. Denna utbildning fanns bara på KTH, så för mig var valet enkelt.

Alla som nån gång åkt tunnelbana mellan Slussen och Gamla stan i skymningen, suttit på Skinnarviksberget en sommarkväll eller åkt skridskor på Brunnsviken en gnistrande vinterdag vet att Stockholm är en av världens allra vackraste städer. Jag är även tacksam över de goda kommunikationerna, det gör det enkelt att åka och hälsa på kompisar som pluggar på andra ställen i landet. Det är lyxigt att ha tillgång både till huvudstadens puls och den fantastiska natur som finns bara en buss- eller tunnelbaneresa bort från centrum. Samtidigt erbjuds ett fantastiskt studentliv: på campus finns allt från rugby och körsång till spex och pubkvällar. Allt för alla helt enkelt!

Det är få som redan på gymnasiet vet vad de vill bli när de blir stora, men det bästa sättet att komma på vad man vill göra är att testa på olika saker tills du känner att du hittat rätt. Det är inte hela världen att byta om man vill göra nåt annat istället. Se till att hitta ett bra gäng att plugga tillsammans med. Matten och andra utmanande kurser går mycket lättare om man hjälps åt. Se även till att hitta roliga aktiviteter vid sidan om skolan som ger dig energi och motivation att fortsätta.

På fritiden umgås jag med mina vänner och brottas med mina småbröder. Jag älskar att vara i fjällen (antingen med skidor eller vandringskängor på fötterna) och att resa till nya platser. Mitt absolut bästa resminne är när jag klättrade upp på en vulkan i Patagonien. Magiskt!

Mitt drömjobb? Rädda världen såklart! Min dröm är att jobba med hållbara infrastrukturlösningar i Latinamerikas kåkstäder. Jag tror stenhårt på att man med skicklig samhällsplanering kan skapa förutsättningar för att lyfta människor ur fattigdom samt skapa trygga, integrerade och miljömässigt hållbara livsmiljöer. Och vem är bättre rustad för den uppgiften än en ingenjör?

Läs mer

Samhällsbyggnad 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp