Fredrik, Samhällsbyggnad 300 hp

Ställ frågor till Fredrik och läs mer om hans val av utbildning, tips till framtida studenter och hans drömjobb.

Hej! Jag heter Fredrik ochkommer ursprungligen från Piteå. Jag pluggar Samhällsbyggnad 300 hp på KTH Campus. 

Innan jag flyttade till Stockholm så lockades jag av att bo i en storstad. Nu har jag bott i staden i tre år och uppskattar att det även finns platser där man kan koppla bort storstadspulsen helt, fast ändå bara vara tio minuter från centrum. Stockholm är en unik storstad som har mycket att erbjuda och faller alla lätt i smaken. 

Mitt bästa tips till en blivande KTH-student är att se till att komma igång med plugget direkt efter mottagningen och se till att ligga i fas redan från start. Studietempot kan kännas högt i början men man lär sig snabbt vilken studieteknik som passar en bäst. En extra morot är att hitta några att plugga tillsammans med. Ni har några riktigt roliga år framför er! 

När jag inte studerar umgås med nära och kära och ägnar mig åt ett av mina största intressen - skidåkning. Jag har tävlat i det tidigare men åker nuförtiden bara för att det är så roligt. Vid sidan av skolan så jobbar jag extra i sportbutik. Jag är också engagerad i sektionens spex. 

En av anledningarna till varför jag sökte just civilingenjör är att det är en bred utbildning med många utvecklingsmöjligheter. I mitt drömjobb så jobbar jag som projektledare med olika typer av samhällsbyggnadsprojekt. Jag hoppas på att få använda mig av den problemlösning och kreativitet vi tränar på i skolan för att anpassa vårt framtida samhälle mot människor, miljö och energi.

Vill du veta mer om Samhällsbyggnad 300 hp, om jobbet som ingenjör eller om studentlivet på KTH, hör av dig!

Plugga gör man bäst tillsammans

Lyssna på podden med Fredrik om gemenskap och hur det är att studera på KTH med från SACO Studentmässa.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp