Till innehåll på sidan

Bjondina, Samhällsbyggnad 300 hp

Bjondina studerar Samhällsbyggnad 300 hp. I sin studentintervju berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH.

Bjondina, student Samhällsbyggnad 300 hp

Namn: Bjondina
Ålder: 23 år
Utbildning: Samhällsbyggnad 300 hp
Från: Stockholm

Intervju med student

Bjondina går Samhällsbyggnad 300 hp och berättar hur det är att studera på KTH.

Vem är du?

– Bjondina heter jag och är 23 år gammal. Jag går det femte året på KTH Campus med inriktning Civilingenjör Samhällsbyggnad. Jag läser masterprogrammet Hus- och anläggningsteknik. 

Berätta om din väg till KTH!

– Min väg till KTH var inte självklar för mig från början. När jag var yngre var min dröm att bli barnmorska, men med tiden försvann den drömmen och jag hade ingen aning om vad jag ville bli. Att jag direkt skulle börja plugga efter gymnasiet var en självklarhet, men vad för slags utbildning jag skulle välja hade jag inte bestämt mig om. Jag tyckte om de flesta ämnena i gymnasiet: biologi, kemi, historia, franska. Men något jag visste säkert var att jag mest gillade matematik och att göra beräkningar.

– Jag hade hört talas om att KTH var en jättebra skola och eftersom jag ville bo kvar i Stockholm fångade KTH mitt intresse. Att jag just valde Samhällsbyggnad är för att utbildningen är så bred. Man kan bland annat bli trafikplanerare, fastighetsjurist eller huskonstruktör. Utbildningen ger möjligheten att specialisera sig senare i studierna och detta tyckte jag var jättebra eftersom jag fortfarande inte var säker på vad jag exakt ville bli.

– Nu är jag väldigt nöjd över att jag valde min utbildning. Det som utmärker sig med min utbildning är att den omfattar flera olika intressanta ämnen. Det handlar inte bara om att lära sig om hur man bygger ett hus eller samhälle, utan man får lära sig allt ifrån hur vårt jordklot är uppbyggt till hur man programmerar ett enkelt spel.

Hur är din utbildning?

– Min utbildning är utmanande men samtidigt intressant. De två första åren lär man sig översiktligt om hur hela byggprocessen fungerar i samhället. Samtidigt läser man flera mattekurser. Mattekurserna har varit väldigt utmanande men ändå roliga. Många av de har varit svåra, det tänker jag inte dölja. Men det är absolut inte omöjligt att klara av dem. Lärarna är väldigt duktiga och på Samhällsbyggnad får man ofta tips och hjälp av äldre studenter.

Hur upplever du studentlivet under dina studier?

– Trots att det har varit kämpigt så har jag haft en jättebra tid på KTH. Det finns så mycket roligt att göra och så otroligt många härliga människor att träffa. Man ska verkligen se till att ta del av det underbara studentlivet och engagera sig i sektionen samt olika aktiviteter som studentkåren arrangerar.  

– Tvivla inte på att söka till KTH! Du kommer att lära dig saker som du aldrig tror att du kommer lära dig. Du kommer att klara tentor som du tror är omöjliga att klara. Du kommer att träffa människor som kommer att få dig trivas och ha kul på KTH. Det kommer att vara “blod, svett och tårar” men ändå så mycket stolthet, kärlek och glädje. 

Läs mer

Samhällsbyggnad 300 hp

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-05-30