Bjondina, Samhällsbyggnad 300 hp

Bjondina pluggar Samhällsbyggnad 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Bjondina, student Samhällsbyggnad 300 hp

– Hej, jag heter Bjondina jag kommer ifrån Stockholm och pluggar mitt tredje år på Samhällsbyggnad 300 hp på KTH campus.  

– Min väg till KTH var inte självklar för mig från början. När jag var yngre var min dröm att bli barnmorska, men med tiden försvann den drömmen och jag hade ingen aning om vad jag ville bli. Att jag direkt skulle börja plugga efter gymnasiet var en självklarhet, men vad för slags utbildning jag skulle välja hade jag inte bestämt mig om. Jag tyckte om de flesta ämnena i gymnasiet: biologi, kemi, historia, franska. Men något jag visste säkert var att jag mest gillade matematik och att göra beräkningar.

– Jag hade hört talas om att KTH var en jättebra skola och eftersom jag ville bo kvar i Stockholm fångade KTH mitt intresse. Att jag just valde Samhällsbyggnad är för att jag alltid fascinerats av byggnader och utseendet av olika städer. En annan anledning till att jag valde Samhällsbyggnad är för att utbildningen är så bred. Man kan bland annat bli trafikplanerare, fastighetsjurist eller huskonstruktör. Utbildningen ger möjligheten att specialisera sig senare i studierna och detta tyckte jag var jättebra eftersom jag fortfarande inte var säker på vad jag exakt ville bli.

– Nu är jag väldigt nöjd över att jag valde min utbildning. Trots att jag är inne på det tredje året har jag fortfarande öppna alternativ för olika inriktningar inom samhällsbyggnad. Det som utmärker sig med min utbildning är att den omfattar flera olika intressanta ämnen. Det handlar inte bara om att lära sig om hur man bygger ett hus eller samhälle, utan man får lära sig allt ifrån hur vårt jordklot är uppbyggt till hur man programmerar ett enkelt spel.

– Just för min del är fördelen att plugga i Stockholm att jag har nära till familj och vänner samt att jag känner mig trygg i Stockholm då jag vuxit upp här. Något annat jag gillar med att plugga i Stockholm är att jag både kan ta del av det roliga “studentlivet” och “storstadslivet”. Ibland är jag engagerad i olika studentevenemang på KTH och ibland kan jag koppla ifrån och detta är väldigt skönt för mig. Annars är Stockholm alltid livligt och man har så mycket att hitta på. Om man skulle ha tråkigt någon gång så finns det alltid t.ex. museer, konserter och fotbollsmatcher som man kan gå på. ​

– Mitt bästa tips till en framtida student är att ha viljan och intresset! Så länge du har dessa två kommer du att komma långt. Du kommer att lära dig saker som du aldrig tror att du kommer lära dig och du kommer att klara tentor som du tror är omöjliga att klara. Fortsätt kämpa!

– På fritiden försöker jag att resa så mycket som möjligt. Jag älskar att upptäcka nya platser, lära känna nya kulturer, träffa nya människor och befinna mig i olika miljöer. Förutom det tränar jag på ett gym där jag oftast går på härliga gruppass. Dessutom engagerar jag mig i olika studentevenemang på KTH vilket är jättekul! Mitt drömjobb är ett jobb där jag får skapa något, där jag får vara kreativ och innovativ. I framtiden vet att jag gärna vill jobba utomlands med olika samhällsbyggnadsprojekt och bland annat vara med och skapa coola och snygga byggnader och anläggningar. 

Läs mer 

Samhällsbyggnad 300 hp

Längre intervju med Bjondina

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14