Till innehåll på sidan

Dilara, Samhällsbyggnad 300 hp

Dilara studerar Samhällsbyggnad 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Dilara. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Dilara, Samhällsbyggnad 300 hp

Kontakta Dilara via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Dilara berättar om sin tid på KTH

Hej, Dilara här! Jag är 23 år gammal, bor i södra Stockholm och går mitt sista år på mastern inom Civil and Architectural Engineering, som ingår i min civilingenjörsutbildning inom Samhällsbyggnad. Min utbildning ges på KTH:s huvudcampus inne i centrala Stockholm.

Efter högstadiet valde jag en naturvetenskaplig gymnasieutbildning. Jag tyckte om problemlösning och att räkna på uppgifter men visste inte vad jag skulle söka till då jag kände fortfarande att jag skulle trivas med vilket yrke som helst och att det mesta skulle passa mig. Det jag däremot visste var att jag i framtiden ville välja en högskoleutbildning som ger mig möjligheten att bidra till människor och samhället. Och det målet går ju att uppnå på så många olika sätt. Detta tankesätt förstärktes när jag insåg att genom att utveckla dagens och morgondagens teknik kan du hjälpa människor med problem både när de väl uppstår men även innan genom att förebygga dem. Med teknik kan du lösa problem från roten! Klickade in ’civilingenjör samhällsbyggnad KTH 300 hp’ som förstaval i antagningshemsidan och loggade ut. Det jag fick på köpet var att slippa flytta hemifrån och att erhålla examen från en prestigefull högskola.

Det finns en väldigt välkomnande atmosfär på högskolan och det känns som att vi har en egen community. Om studentlivet på högskolan inte erbjuder något som passar dig kan du alltid starta en egen kårförening. Så var fallet för mig! Nu har vi egna träffar med alternativa aktiviteter till studenter som känner likadant. Vidare så är de flesta av mina vänner från andra årskurser och program vilket bekräftar att det sannerligen finns ett studentliv som du kan ta del av utan att göra det på det ”vanliga” sättet eller behöva begränsa dig till din egen utbildning och dina kursare.

Mitt råd till presumtiva civilingenjörsstudenter på KTH är att kolla in mastern tillhörande utbildningen ni söker till och var medveten om de olika vägarna till utbildningen du är intresserad av. För det finns flera sätt att bli antagen till en utbildning. Slutligen, våga ta plats och lära känna nya personer.

Mitt ultimata mål är att som konstruktör arbeta med intressanta frågeställningar och projekt som kommer gå hand i hand med det som var anledningen till att jag valde just denna utbildning: att med det jag gör underlätta livet för människor och bidra till samhällsutvecklingen.

Fråga Dilara

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-10-31