Lisa, Samhällsbyggnad 300 hp

Lisa pluggar Samhällsbyggnad 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej! Jag heter Lisa och jag läser Samhällsbyggnad 300 hp på KTH Campus

– Min väg till KTH var väldigt diffus. Under min tid på gymnasiet visste jag inte vad jag ville arbeta med i framtiden, men efter ett tag insåg jag att jag ville börja studera. Jag valde då mellan de fyra största universiteten i Sverige (Lund, Chalmers, Linköping och KTH). Därefter tog jag fram alla utbildningar jag kunde tänka mig att gå. Jag la in mina val på antagning.se och skulle därefter börja rangordna dem. Jag hade väldigt svårt att rangordna, vilket gjorde att jag besökte Stockholm, Linköping och Göteborg. Under besöket i Stockholm var jag med om olika ''skräckupplevelser'', vilket gjorde att jag började avsky Stockholm. Jag sa därefter att jag aldrig skulle flytta dit och tänkte stryka KTH. Stockholm var långt hemifrån, en alldeles för stor stad, där det hände hemska saker. Tiden gick och antagningen stängde, vilket jag hade missat. När jag väl hade bestämt mig för vilken utbildning jag ville ha överst, var det alltså försent. Tiden hade gått ut och jag skulle efter några månader få beskedet att jag kommit in, vilket råkade bli KTH. Jag bestämde mig för att flytta upp till Stockholm för att testa. Mitt val som jag gjorde efter studenten är nog det bästa jag gjort på länge. Idag älskar jag Stockholm. Jag har växt in i stadstempot och stortrivs på campus. Alla orosmoment jag hade under vårterminen/sommaren i trean var onödiga. All den rädslan jag hade över alla historier man hade hört om Stockholm, men även KTH, var helt överflödig. Anledningen till att jag valde just Samhällsbyggnad var för att det var en bred utbildning, lät intressant och gav goda arbetsmöjligheter. 

– Det finns många fördelar med att plugga i Stockholm. Det jag gillar allra mest är att du kan hitta studentlivet, samtidigt som du kan leva ett liv som vilken annan människa som helst. KTHs campus är som en liten ort med studenter, professorer mm. det finns i princip allt på campus. Fördelen är att du lätt kan byta miljö om du vill komma bort från ''studentlivet''.

– Mitt bästa tips till en blivande student är att inte skrämma upp dig själv utan försök komma igång med plugget direkt från start. Hitta just din studieteknik och försök alltid att ligga i fas eller steget före. Sedan skulle jag även rekommendera att hitta ett annat intresse utanför studierna för att hålla studiemotivationen på topp.

– Utanför studierna brukar jag engagera mig inom olika aktiviteter (både inom sektionen och på campus), träna, arbeta på Friskis och svettis och umgås med vänner.

Läs mer

Samhällsbyggnad 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14