Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Lovisa, Samhällsbyggnad 300 hp

Lovisa studerar Samhällsbyggnad 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Lovisa. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Lovisa, student på Samhällsbyggnad

Kontakta Lovisa via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Lovisa berättar om sin tid på KTH 

Hej! Mitt namn är Lovisa och jag är 24 år gammal. Jag läser till civilingenjör inom Samhällsbyggnad och går mitt fjärde år med inriktning mot Miljöteknik och hållbar infrastruktur. Jag studerar på KTH Campus. 

Jag är uppvuxen i Stockholm och trivs så pass bra här att det kändes väldigt naturligt att börja på KTH. Redan i tidig ålder var jag intresserad av samhällsämnena men valde trots detta att läsa natur på gymnasiet då jag ville ha en mer teknisk grund. Samhällsbyggnad på KTH lät därmed som ett superbra alternativ för att kunna inkludera båda delarna i min utbildning. Om du är intresserad av t.e.x hur städer är uppbyggda eller infrastrukturens påverkan på miljön är detta något för dig.  

På KTH finns det många föreningar att engagera sig i, både inom sektionen och på skolan. Jag är själv engagerad i en sportförening och ett fotbollslag. Det finns absolut något för alla oavsett intressen. Det går även att uppleva studentlivet genom att enbart delta på aktiviteter trots att man inte vill engagera sig. Detta är ett bra tillfälle att lära känna andra studenter. 

Fördelen med att plugga i Stockholm är att du får både storstads- och studentliv. Här finns allt möjligt, såsom biografer, barer och fantastiska vyer. Känner du dig trött på att enbart hänga i skolan hela dagarna så finns det alltid något att utforska. Det jag tycker om mest är närheten till allt. Ett råd till blivande studenter är att inte stressa för mycket- allt kommer att lösa sig. Plugga gärna tillsammans med andra om du har möjlighet eftersom det är extremt lärorikt. 

I framtiden hade jag nog velat ha ett jobb med stora internationella möjligheter, då jag gärna kunnat tänka mig att jobba utomlands ett par år. Förhoppningen är att kunna få arbeta med miljöfrågor som faktiskt gör skillnad för andra människor.  

Fråga Lovisa

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-30