Bianca, Teknisk fysik 300 hp

Bianca pluggar Teknisk fysik 300 hp.

Hej! Jag heter Bianca och pluggar Teknisk Fysik på KTH Campus.

När jag började gymnasiet ville jag bli en av sveriges diplomater. Dels för att få chansen att hjälpa till och göra skillnad i världen men också för att få chans att se den ordentligt! Dock så insåg jag under gymnasiets gång att jag tyckte det var rätt skoj att räkna och lite jobbigt med grammatik. Kemi, fysik och matematik var, i min mening, de bästa ämnena. Jag började fundera på om det inte var en teknisk utbildning jag skulle gå och jag började kolla upp lite olika utbildningar på KTH. Jag ville inte dyka ner i ren och skär matematik eller vetenskap utan sökte en bra blandning av kurser. Jag fastnade vid materialdesign och teknisk fysik. När jag insåg att det fanns möjligheter att göra utbytesterminer runtom i, i princip, hela världen var jag såld och jag sökte… och kom in!

Den största fördelen med att plugga i Stockholm är nog att det är så nära till arbetslivet! Många intressanta företag finns här och det är ju lättare att lära känna ett företag om det är nära så man kan få ett hum om det är ett ställe man skulle kunna tänka sig att jobba på i framtiden! Sedan finns allt man kan tänka sig här i en skön mix. Utan att bli betongdjungel finns det storstadsliv med museéer och event samtidigt som man har tillgång mycket härlig grönska överallt. Särskilt runt campus!

Mitt bästa tips till en blivande student är nog att, ursäkta klyschan, att våga söka! Våga pröva! Jag tror många har föreställningen om att det är svårt att gå på KTH och att de kanske inte riktigt platsar. Men sådant vet man aldrig förrän man gett det en chans. Gå ett år, känn efter ifall det är något för dig. I värsta fall inser du att du är bättre lämpad för något annat, i bästa fall inser du att ingenjörslivet är något du kan tänka dig!

På fritiden umgås jag mycket med vänner, bla på sektionspubar! Försöker klämma in min familj lite däremellan också. Jag försöker ha roliga saker inplanerade hela tiden, typ resor för att hälsa på vänner i andra städer, sektionsfester med mitt program, middagar osv. Ibland kan det dock vara skönt att såsa i soffan en halv dag och klappa katten! Man får inte tro att plugga är det enda man kan göra under studietiden.

Jag skulle vilja jobba med något riktigt radikalt och omtumlande. Att utveckla cutting edge teknologi eller vetenskap som på något sätt förändrar vårt samhälle till det bättre. Kanske inom något större teknikföretag, energibranschen eller, det jag var inne på när jag först började här, kärnenergiteknik för att forska på nya coola energiframställningsmetoder. Det sköna med att gå på KTH är att man har så otroligt många dörrar öppna så man behöver ju inte bestämma sig på en gång!

Läs mer

Teknisk fysik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2019-06-17