Jag fick bekräftelse på att jag kan saker

Varför håller jag på med detta, frågade sig Sebastian efter ett tag på KTH.
– Ibland under kandidatdelen de tre första åren tvivlade jag på mitt val. Jag undrade varför jag höll på med detta. Jag saknade till och från mening och såg ingen tydlig utveckling. Men jag tyckte ändå att det vore dumt att sluta då.

– När jag kom till KTH hade jag inte pluggat på några år. Efter ett tag tyckte jag det var enformigt att räkna och skriva av tavlan, jag tröttnade på det upplägget.

– Det var stressigt, tidvis närmast ångestladdat och det var höga krav för alla här är duktiga. Jag ville prestera. För att motivera mig intalade jag mig hela tiden att denna termin var den svåraste.

Men du har haft bra betyg på alla tentor

– Ja, min vilja att lyckas och ovilja att misslyckas hindrade mig från att sluta. Jag gick på föreläsningarna för jag intalade mig att det var bra så att jag inte missade saker.

– Ibland orkar man inte äta kunskap och då är det bättre att öppna munnen och låta någon annan trycka ner den.

Gjorde lumpen som sjukvårdare

Sebastian gjorde lumpen som sjukvårdare, jobbade sedan på ett sängvaruhus och i en elektronikaffär. Sedan ville han gå en högre utbildning, bli ingenjör eller läkare. Men efter lumpen ville han inte bli läkare längre.

Hjälp för att välja

– Jag fick information om utbildningen på en informationsdag på KTH, Öppet hus. Jag var även på ”KTH för en dag” och träffade en KTH-student. Vi var på strömningsmekanik-labben minns jag. Jag läste också broschyren där alla program finns. Det var ingen specifik utbildning som tilltalade mig så jag valde ett brett program.

Mottagningen?
– Själva mottagningen var en trevlig inledning, även om jag tror att det fanns de som uppskattade den mer än jag. Det är bra att den finns. Den ger gemenskap till dem som söker.

Hur är det nu?
– Nu närmar jag mig examen. Jag går masterprogrammet Teknisk mekanik. Nu är det roligare, mer som jag vill ha det. Det är också mer avslappnat, inte lika hetsigt och stressigt. Jag ser fram emot att göra examensarbete. I framtiden vill jag nog jobba någonstans inom industrin, gärna på en mindre ort.

Vad har tiden på KTH gett dig?
– Jag ger inte upp vid första anblicken av någonting. Jag har blivit ännu mer tålmodig. När jag sommarjobbat på industriföretag kände jag mig smidig och allround. Min bakgrund från Teknisk fysik gav mig självförtroende i möten med olika funktioner i organisationen. För mig är tiden på Teknisk fysik inget självändamål, men samtidigt mer än en transportsträcka.

Läs mer

Teknisk fysik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2017-11-22