Till innehåll på sidan

Andreas, Teknisk fysik 300 hp

Andreas studerar Teknisk fysik 300 hp. I sin studentintervju berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Andreas. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Andreas, student på Teknisk fysik 300 hp.

Namn: Andreas
Ålder: 20 år
Utbildning: Teknisk fysik 300 hp
Från: Stockholm

Kontakta Andreas

Intervju med student

Andreas går Teknisk fysik 300 hp och berättar hur det är att studera på KTH.

Vem är du?

– Jag heter Andreas och går just nu mitt andra år på Teknisk fysik. Jag är uppvuxen några år utomlands och i Stockholm, en helt fantastisk stad! Jag är 20 år gammal. På min fritid tycker jag om att spela fotboll och älskar att utforska nya saker, platser och idéer. Bland annat har jag en passion för fysik, studieteknik och spelutveckling.

Berätta om din väg till KTH!

– KTH låg naturligt placerad för en tekniskt lagd person som mig själv. Då det är ett topprankat universitet ville jag verkligen gå där. Jag visste lite om ingenjörsyrket och vad man kunde bli, vilket ledde mig till att välja en så bred utbildning som möjligt. Jag blev så glad när jag också insåg min passion för fysik. Det blev helt enkelt bättre än vad jag någonsin kunde föreställa mig! Jag bestämde mig också för att gå vidare med en utbildning direkt efter gymnasiet, när man ändå hade studietakten igång.

Hur är din utbildning?

– Jag tycker att min utbildning är otroligt rolig och utmanande och ger så många nya idéer om hur saker och ting fungerar runt omkring oss. Jag har även upptäckt min passion för fysik och ingenjörens arbete i vardagen. Det blev en perfekt blandning för mig!

– Teknisk fysik på KTH är en utmärkt utbildning för matematik- och fysikintresserade. Under de första åren kommer du få ta del av massor av spännande matematik för att lägga en grund för fysiken. Vi läser även andra kurser såsom programmering och datalogi. Allt det här är något KTH har lyckats extremt väl med att planera och strukturera upp.

– De flesta som söker sig till Teknisk fysik är rädda för matematiken och fysiken som sägs ligga på en väldigt svår nivå. Detta tänkte jag också på när jag sökte men ville se ifall det verkligen var sant. Det var inget jag inte kunde överkomma om jag la ner tiden för att plugga. Ett tips kan också vara att plugga tillsammans med klasskamraterna.

Hur upplever du studentlivet under dina studier?

– KTH är en perfekt plats för studentliv då den kombinerar storstadsliv med studentliv. Det finns otroligt mycket att göra på campus och särskilt om man vill vara med i olika organisationer och grupper. Känner du att du vill uppleva något annat ett litet tag finns allt som Stockholm har att erbjuda med otroligt mycket inom räckhåll.

– KTH har även samarbete med omkring 200 universitet världen över vilket ger massor av möjligheter. Det finns både internationella studenter som man kan umgås med på campus samt möjlighet att resa utomlands. Om man funderar på att resa kan man alltså göra det under tiden man pluggar vilket är en enorm möjlighet!

Vad har du för framtidsplaner?

– En av anledningarna till varför jag valde Teknisk fysik var alla de möjligheter som finns när man tar examen. Personer som pluggat teknisk fysik jobbar med alla möjliga saker, och väldigt många fortsätter inom det akademiska, som till exempel doktorander.

– Jag har dock ingen aning om vad jag vill göra nära jag är klar. Det finns så mycket spännande! Jag har en bit kvar, men att få in fysik och datorer i mitt jobb känns redan nu som ett måste. Jag är därav glad att jag valde Teknisk fysik för att den ger en bred grund för så mycket.

– Till dig som vill prova, sök. Till dig som inte riktigt vet, eller är osäker, fråga mig vid andra funderingar, men jag skulle ändå rekommendera att söka. Du missar bara de chanserna du inte tar, och det här är en chans du inte vill missa!

Läs mer

Teknisk fysik 300 hp

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-11-11