Patrik, Teknisk fysik 300 hp

Patrik pluggar Teknisk fysik 300 hp. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej! Jag heter Patrik och pluggar Teknisk fysik på KTH Campus.

– I trean på gymnasiet var jag ganska förvirrad över min framtid - jag visste bara att jag ville plugga vidare. Jag deltog i ”Skugga en teknisk fysik student för en dag”, och när jag kom hem den dagen visste jag att jag hade hittat utbildningen för mig! Jag hade ont i huvudet av den läskiga flerdimensionella matten, men chansen att få plugga tillsammans med både roliga och smarta personer sålde det för mig. Det kändes också coolt att kunna säga att man pluggar en av Sveriges svåraste utbildningar.

– Stockholm är ju egentligen inte en studentstad - det är dyrt att gå ut, många har kompisar utanför KTH och de flesta bor lite utspritt, så det blir en annorlunda upplevelse än till exempel Uppsala eller Lund. Men jag tycker ändå att studentlivet på KTH är galet najs - väldigt rolig och välordnad mottagning, billiga pubar hos olika sektioner (program), legendariska tentapubar, satsiga spex osv. Jag är jätteglad att jag valde att plugga i Stockholm för att jag kan hitta den perfekta balansen här - jag hade nog inte haft disciplinen att klara den här utbildningen om jag bodde i Lund.

– Mitt första råd till en blivande student är är att koncentrera sig på de viktigaste frågorna. Vilka typer av kurser kommer jag läsa på den här linjen jämfört med andra? Verkar kurserna lite intressanta eller utmanande på ett spännande sätt? Hur kommer jag bo under de kommande 5 åren? Hur fungerar det med käk på KTH? Vad kommer jag kunna göra utanför det akademiska? Kom ihåg att KTH inte alltid är så glamoröst - 5 år av långa kvällar i kalla datasalar som luktar hamburgare, sjuka projekt som i början känns helt hopplösa, riktigt möra föreläsningar… men det blir bättre, jag lovar! Diskutera med familj, vänner och lärare, och utnyttja ”student för en dag”-funktionen. Det är ett bra sätt att hitta svar på sådana här frågor. Mitt andra råd säger helt emot mitt första, och det är att inte tänka igenom valet för mycket. Hitta nånting som känns riktigt coolt eller läskigt, skriv in det på antagning.se och väl där ge järnet. Det finns ett stort värde i att bara dyka in i det okända och försöka att inte drunkna - och om det blir helt fel kan man såklart välja någonting annat!

– På fritiden brukar jag vinna mot mina kompisar i golf, öva på flair-bartending, Skypa med min tvillingbrorsa som pluggar i USA eller gå på misslyckade Tinder-dates. Här på KTH har jag engagerat mig i mottagningen för internationella studenter och undervisat i matematik.

– En gemensam nämnare bland fysiker är att många av oss har svårt att ge konkreta svar på vad vi vill göra efter plugget. Jag tror mitt drömjobb skulle innebära att jag får använda min träning i att attackera komplexa frågeställningar och svåra problem för att hjälpa andra och göra världen lite gladare. Jag hoppas också kunna få bära kostym på jobbet då jag knyter en nästan perfekt Windsor-slipsknut.

Läs mer

Teknisk fysik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14