Sebastian, Teknisk fysik 300 hp

Sebastian pluggar Teknisk fysik 300 hp. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Sebastian och är uppväxt i Göteborg. Just nu pluggar jag mitt tredje år på Teknisk Fysik här på KTH Campus, och utan att överdriva så kan jag säga att det är ett av de bästa beslut jag tagit i mitt liv!

När jag under min gymnasietid började fundera seriöst på vad jag ville göra i framtiden kunde jag egentligen inte komma fram till något ​konkret. Jag kände framför allt att jag hade ett driv efter att få bli riktigt insatt i något vetenskapligt, och som kan bidra till en positiv samhällsutveckling på något sätt. Jag hade ett stort intresse för matematik och fysik, och oavsett om jag velade mellan att vara intresserad av astrofysik till ren matematik eller AI, så insåg jag att Teknisk Fysik förmodligen skulle ge mig de bästa förutsättningarna för att uppfylla det driv jag hade. Denna känsla har, tack vare mina år på Teknisk Fysik, bara förstärkt detta driv, och miljön som en vistas i låter en utvecklas enormt som person!

Jag tycker verkligen Stockholm är en toppenstad att plugga i, framför allt eftersom den kan tillfredsställa allas behov​. Oavsett om du vill engagera dig inom kåren eller din sektion, eller om du bara älskar det utbud som en storstad som Stockholm har att ge, så kommer du älska att plugga här! Personligen tycker jag Stockholm som stad är härlig, eftersom det finns så många olika delar av staden, så man kan liksom hitta sin favoritdel, och därmed få en annan koppling till staden utanför KTH. Jag personligen, älskar att promenera runt på Södermalm, där jag tycker att det bästa utbudet av bra kaféer, barer, restauranger och den bästa stämningen finns!

Som ett tips till någon som funderar på vad de vill göra i framtiden, och specifikt vad de vill plugga, så skulle jag säga att ni ska försöka hitta vad det är ni tycker är kul! Oftast känns detta som ett hopplöst råd, eftersom de flesta inte har en aning om vad de tycker är "kul", åtminstone inte i termer av att börja plugga. Men jag tror att de flesta som börjar tänka på vad de verkligen tycker betyder mycket för en själv, på ett mer generellt plan, kommer att få lättare att välja en utbildning som passar! Och givetvis, fråga runt! Det finns uppenbarligen mängder av KTH-studenter som gärna delar med sig av sina erfarenheter och tankar, och dessa kan vara till enorm nytta!

När jag inte pluggar, försöker jag lägga tid på sånt som betyder mycket för mig, och som får mig att må bra. Detta innebär att jag försöker ​träna så ofta jag kan (här finns det utvecklingspotential), jag försöker spendera tid med de människor jag tycker om i min omgivning och jag försöker hålla mig uppdaterad på allt annat som händer runt om en i livet och samhället, så att man inte försvinner in helt i matematikens och fysikens värld!

Min dröm är att i framtiden få stanna inom akademin! Att fortsätta på denna bana är förmodligen extremt tufft och krävande, men jag känner att det viktigaste med min framtid, är att jag får jobba med något som inte bara är monotont, utan jag vill ha ett arbete där jag ständigt får lära mig nya saker, och där jag samtidigt på något sätt bidrar till samhällsutvecklingen. Att fortsätta på denna bana, får man förmodligen bäst underlag för om man går Teknisk Fysik, då det är en väldigt stor andel av de som tar examen som försätter som doktorander! 

Läs mer

Teknisk fysik 300 hp

Längre intervju med Sebastian

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2019-11-06