Ulrika, Teknisk fysik 300 hp

Ulrika pluggar Teknisk fysik 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej! Jag heter Ulrika och pluggar Teknisk Fysik på KTH Campus.

– Jag har alltid gillat utmaningar och att jag skulle gå en teknisk utbildning var för mig en självklarhet ganska tidigt, redan under mina högstadieår. Jag har alltid varit intresserad av naturämnena likväl matematik och logiskt tänkande. Sommaren mellan tvåan och trean på gymnasiet deltog jag i en forskarskola och jag insåg att forskning kanske är för mig. Jag funderade länge på om jag skulle klara av Teknisk Fysik, men sen valde jag att testa – vilket är ett val jag inte för en sekund ångrat.

– Jag trivs jättebra i Stockholm och på KTH, således tycker jag självklart om att plugga i Stockholm. Jag gillar närheten till allt – det finns både ett rikt studentliv men samtidigt ett bra uteliv och möjligheter till att göra saker utanför skolan. Ibland är det skönt att lämna allt som har med plugg och skola att göra och kanske ta en paddeltur i mälaren, äta picknick i en park eller upptäcka nya mysiga promenadstråk. Dessutom har de flesta företag som är aktiva i Sverige kontor i Stockholm vilket gör det möjligt för både min sektion och andra studentgrupper att göra studiebesök och på så sätt komma närmre näringslivet.

– Mitt bästa tips till blivande studenter är att våga testa och utmana sig själv, men framförallt– våga fundera på vad just du vill. Många har förutfattade åsikter om hur det är att plugga på KTH, och kanske speciellt teknisk fysik. Det är vanligt att jag träffar folk som säger att det verkar så himla svårt och att matematiken är avskräckande. Självklart finns det både en hel del kluriga kurser som kräver tid och energi samt duktiga och ambitiösa studenter – men kurserna klarar den som har intresset och människorna föddes inte så. Dessutom är det fantastiskt att se sin personliga utveckling när tempot är högt.

– På fritiden umgås jag mycket med mina vänner och min familj, mina personliga kontakter är något jag värderar högt och värnar om. Periodvis blir det en del festande och bus. Under de senaste åren har jag varit ideellt aktiv i Unga Forskare och Rays och sedan jag började på KTH har jag försökt att engagera mig i studentevenemang såsom Armada (THS arbetsmarknadsdagar) och Fysikalen (spex som Teknisk Fysik sätter upp vartannat år). Jag har även insett att som student är man väldigt flexibel mellan tentaperioder och andra deadlines, och att det då är ett ypperligt tillfälle att göra småresor.

– En av anledningarna till att jag valde just teknisk fysik är för att det finns många framtidsmöjligheter som låter roliga och än har jag inte bestämt mig för vilken som passar mig bäst. Att jobba med utveckling och forskning inom exempelvis artificiell intelligens eller medicinteknik hade varit supercoolt, men jag tycker också att det låter kul att arbeta som konsult. ​

Läs mer

Teknisk fysik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14