Erik, Teknisk kemi 300 hp

Erik pluggar Teknisk kemi 300 hp. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Erik och kommer från Uddevalla. Just nu läser jag Teknisk kemi 300 hp på KTH Campus.

På gymnasiet gick jag naturvetenskaplig inriktning och har sedan dess varit fascinerad av vetenskap. Kemi var egentligen aldrig min starka sida och det var just därför jag valde kemi. Det var något jag inte kunde få mitt huvud runt men som vore så himla coolt att behärska. Kemi handlar ju om molekyler, en av de mest grundläggande byggstenarna till allt! Den tekniska delen av Teknisk kemi hade jag aldrig tänkt på som ett av mina stora intressen men när jag kom till KTH så märkte jag snart att teknik i alla dess former är ett svindlade och fantastiskt roligt ämne. Universitetsstudier hade alltid känts som en självklarhet för mig, men KTH var mer av en dröm. Därför blev jag väldigt glad när jag antagits och är fortfarande glad att jag tackade ja.

Stockholm är en fantastiskt fin stad och vad jag skulle kalla den perfekta staden att studera i. För mig som kommer från Uddevalla var det en stor kontrast att komma till Stockholm, men med tiden har man lärt sig att trivas riktigt bra. Det handlar om en inspirerande studiemiljö och det är viktigare än många tror, i alla fall för mig. Jag hade inte kunnat tänka mig att plugga någon annanstans. Närheten till allt är förstås en stor fördel, inte bara till roliga saker utanför skolan utan också närheten till företag och framtida arbetsgivare.

Att du ska välja det du tycker är kul har du säkert fått höra tusen gånger redan, och det är ett bra tips! Men här kommer ett annat: om du inte är helt säker på vad du vill bli, var lite smart i ditt val och tänk på framtida arbetsmöjligheter. Utnyttja din osäkerhet till att vara flexibel. Det som ger mig mest motivation i mitt arbete och mina studier är inte att mina specifika uppgifter är så himla roliga hela tiden. Det som motiverar mig är att jag som ingenjör vet att jag faktiskt kan påverka, hjälpa människor och göra världen till en bättre plats.

Var heller inte för rädd för att välja ”fel utbildning”. Om du verkligen satsar på en utbildning kommer du snart att bli bra på det du pluggar, och det är alltid roligt att göra saker man är bra på, så det blir en god spiral. Dessutom är ingenjör en väldigt bred utbildning med ett smörgåsbord av arbetsområden, så du kan fortfarande välja väldigt fritt.

Sedan jag började på KTH har jag fått ett stort intresse för teknik och vetenskap i allmänhet. På fritiden händer det därför att jag utforskar andra områden som datateknik, psykologi och ekonomi. Annars tränar jag på gym som en bra omväxling från allt stillasittande, det behövs!

Jag har också ett extrajobb vid sidan av studierna på ett företag här i Stockholm där jag faktiskt jobbar med det jag utbildar mig till. Sen jobbar jag även som studentambassadör för mitt program.

Det finns så himla många intressanta vägar att gå efter utbildningen så jag har lite svårt att välja. Mitt största intresse har länge varit elektrokemi och att utveckla batterier, bränsleceller och solceller. Men nu på senare tid känns riskhantering inom större kemi- och processindustri som det mest lockande.

Läs mer

Teknisk kemi 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2019-05-22