Jowan, Teknisk kemi 300 hp

Jowan pluggar Teknisk kemi 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Jowan och pluggar Teknisk kemi 300 hp på KTH Campus.

När det var dags att göra högskole- och universitetsvalet visste jag verkligen inte vad jag ville studera, jag visste bara att jag gärna ville bo kvar i Stockholm. Jag insåg snabbt att Civilingenjörsutbildningen kunde vara något för mig då det är en väldigt bred linje med oändligt många valmöjligheter inför framtiden. Då släppte pressen att jag skulle behöva välja en utbildning som skulle resultera i just en specifik karriär. Därefter bestämde jag mig för Civilingenjör i Teknisk Kemi då programmet innehöll de ämnen som alltid intresserat mig.

Jag är väldigt rastlös som person så utanför studierna extrajobbar jag som övningsassistent på en av matematikkurserna på KTH samt är studentambassadör för KTH. När jag inte jobbar så gillar jag att umgås med familjen samt vänner och att äta god mat.

När man pluggar i Stockholm är man i direkt kontakt med näringslivet samt får storstads- och studentlivet i ett. Stockholm som stad är även väldigt vacker och bjuder på många olika upplevelser och sevärdheter, så man tröttnar aldrig riktigt på staden.

Då jag fått testa på lite forskning via olika jobb samt mitt kanditatexamensarbete har jag verkligen fått upp ögonen för vilka häftiga saker man kan åstadkomma och upptäcka med forskning. Därför skulle jag kunna tänka mig att doktorera efter KTH. Även tanken på att resa runt och jobba internationellt inom olika företag är väldigt lockande.

Denna utbildning, precis som alla utbildningar, kräver att du gör upp en studieplan och läser på i tid. Glöm inte att alla börjar på samma nivå och att du inte är ensam om att kanske inte förstå vissa saker ibland, därför är studiegrupper något att rekommendera då man kan hjälpa varandra. Ifall du skulle behöva extra stöd i matematik eller kemi så hjälper både KTH och Kemiskolan till med extrainsatta tillfällen där du kan få all den hjälp du behöver. Brinner du för utbildningen så garanterar jag dig att det kommer att gå bra. Var bara envis och kämpa på, det är alltid första perioden som kan kännas svårast just på grund av att det är en förändring från gymnasiet.

Läs mer

Teknisk kemi 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp