Anna, Teknisk kemi 300 hp

Anna pluggar Teknisk kemi 300 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej! Jag heter Anna och jag är 21 år gammal ursprungligen kommer jag från Umeå. Jag läser mitt tredje år på Civilingenjörsprogrammet inom Teknisk kemi 300 hp, på KTH Campus.

– När jag gick på gymnasiet var jag osäker på vad exakt som jag ville göra efter studenten. Det var under mitt sista år som jag insåg att det var kemi och teknik som var mina stora intressen. Jag var på en mässa i Umeå och fick träffa olika universitet, men det var inget just då som kändes rätt för mig. Jag fortsatte att läsa olika utbildningskataloger och på hemsidor, och då var det KTH som lockade mig. Jag åkte ner till Öppet hus på KTH under mitt sista år på gymnasiet och pratade med både studenter och studievägledare, och blev helt såld. Det var då jag kände att KTH och Teknisk kemi verkligen kändes rätt för mig. Att flytta 60 mil var ett väldigt stort steg för mig, men nu i efterhand är det ett av de bästa valen som jag har gjort i mitt liv.

– Fördelen med att plugga i Stockholm är att det är nära till framtida arbetsgivare, och för min del då exempelvis kemiföretag. Dessutom är Stockholm stort, vilket innebär att det finns något som passar alla. Till en början var jag tveksam om Stockholm skulle passa för mina intressen, då jag brinner mycket för fotografering och att vara ute i naturen. Där har Stockholm verkligen levererat med otroligt fina naturområden och med en vacker stad. För de som vill engagera sig finns även oändligt med möjligheter på olika sektioner och i kåren. Stockholm i allmänhet har även mycket att erbjuda när det gäller exempelvis museum samt olika evenemang och aktiviteter.

– Ett tips till en blivande student är att försöka hitta det sätt som du pluggar bäst på, det vill säga hitta din egen studieteknik. Ytterligare ett tips är att delta mottagningen som är de två första veckorna innan skolstarten. Det ger möjligheter till en tidig kontakt med framtida studiekompisar. Det var då jag fick chansen att träffa fina människor som står mig väldigt nära nu. Utanför mina studier brukar jag ägna mycket tid åt nära och kära, fotografering, musik och att se nya platser i Stockholm. Dessutom jobbar jag på sidan av som studentambassadör.

– Vad jag ska jobba med efter utbildningen har jag inte riktigt bestämt mig för än. Det är en väldigt bred utbildning, så det finns många val i framtiden. Det som lockar mig mest inom kemin är miljöfrågor, hållbarhet samt framtida material och produkter. Att få doktorera är något som jag även funderar på. Det hade varit roligt att få göra skillnad som ingenjör och påverka framtiden på ett positivt sätt. Om du funderar på att söka till Teknisk kemi, så skulle jag verkligen rekommendera att förverkliga det. Det är en otroligt rolig utbildning för dig som är intresserad av kemi.

Läs mer 

Teknisk kemi 300 hp

Längre intervju med Anna

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14