Till innehåll på sidan

Furkan, Teknisk kemi 300 hp

Furkan studerar Teknisk kemi 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Furkan. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Furkan, student på Teknisk kemi 300 hp.

Kontakta Furkan via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Furkan berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Furkan och är 23 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Stockholm och jag läser mitt femte och sista år på civilingenjörsutbildningen inom Teknisk kemi på KTH Campus. Jag läster nu en master med inriktning inom Medicinsk bioteknologi.

Efter att ha växt upp med ett stort intresse för människokroppen var naturvetenskapsprogrammet en självklarhet. Där var kemin och biologin väldigt spännande. Då jag började träna mycket insåg jag att kemi- och biologikunskaper hjälpte med förståelse och effektivitet.

Att studera på KTH var en självklarhet för mig där KTHs prestige och kvalitet var rätt uppenbar och lockande. Men den viktigaste anledningen var det breda innehållet med många möjligheter som att kombinera kemi och biologi i ett program. Som plus har KTH många utbytesmöjligheter runtom världen. Jag är i år på utbyte i fantastiska Hong Kong!

Att studera på KTH låter svårt. Dock kommer du in i det rätt snabbt där du hittar din unika studieteknik. Kursernas struktur med de olika momenten hjälper dig även att planera din vardag. Många finner motivation och samhörighet genom att plugga tillsammans vilket kan vara trevligt, men inte alltid ett måste!

Fördelen med att plugga i Stockholm är att det är en storstad och det finns så mycket att göra. Allt finns och är tillgängligt dygnet runt. Studentlivet är rätt aktivt och levande med event och fester då KTH har flera tusen studenter och då det finns flera universitet i Stockholm. Genom att se dig runt kommer du nog hitta det du tycker är kul!

Snart tar jag examen, ändå vet jag inte vad jag vill jobba med. Det finns mycket som verkar intressant, men läkemedelsutveckling och genteknik är lockande och de är väldigt aktiva och populära marknader just nu!

Fråga Furkan

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-10-27