Till innehåll på sidan

Roni, Teknisk matematik 300 hp

Roni studerar Teknisk matematik 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Roni. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Roni, student på teknisk matematik

Roni berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Roni är 24 år gammal och kommer från Uppsala. Jag läser för tillfället tredje året på civilingenjörsutbildningen inom Teknisk matematik.

Kontakta Roni via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Vägen till Teknisk matematik på KTH har varit långt ifrån självklar. Under gymnasietiden visste jag inte alls vad jag ville jobba med i framtiden, men sista året insåg jag dock att jag ville plugga till ingenjör då jag alltid gillat problemlösning. Till slut började jag på Maskinteknik här på KTH. Anledningen till att jag valde Maskin var för att det är en väldigt bred utbildning och för att jag fortfarande var osäker på vad jag ville jobba med i framtiden. Under min tid på Maskin insåg jag dock mitt intresse för matematik och programmering och då hade den nya civilingenjörsutbildningen inom Teknisk matematik startats, så ett byte kändes naturligt. Jag skrev Matematik- och fysikprovet och kom in!

Våra programansvariga har gjort ett bra jobb med att analysera arbetsmarknaden och med det som underlag skapat denna utbildning. Många företag har ett växande behov av avancerad matematisk kompetens för att exempelvis hantera stora datamängder, utveckla mjukvara och även för att förbättra interna arbetsprocesser.

Jag anser att möjligheterna som Teknisk matematik ger är oändliga. Utbildningen förbereder oss för arbete och forskning inom exempelvis maskininlärning, artificiell intelligens och matematisk modellering. Då utbildningen är ett samarbete mellan KTH:s institutioner för matematik och datalogi känner jag att man får det bästa av båda världar. Jag är själv väldigt nyfiken på den nya mastern här på KTH inom Cybersecurity.

Fråga Roni

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-11-01