Wanda, Byggteknik och design 180 hp (Tekniskt basår, termin 2 30 hp)

Wanda började med att läsa Teknisk basår, termin 2 på KTH men pluggar nu Byggteknik och design 180 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Wanda och pluggar Byggteknik och design 180 hp på KTH Campus.

Under andra året på gymnasiet anordnade skolan en dag då det kom studenter från olika högskolor som berättade om sina högskolor för oss och bland de skolorna fanns studenter från KTH. Efter att hört deras presentation och pratat med studenterna inspirerades jag till att börja plugga på just KTH, men jag visste inte exakt vilken utbildning jag ville läsa. Efter gymnasiet var jag skoltrött och osäker på vad jag ville plugga så jag pausade en termin och efter det valde jag att läsa teknisk bastermin 30 hp. Det gjorde jag dels för att prova på KTH:s studietakt och dels för att repetera matte och fysik så att jag skulle vara väl förberedd inför kommande studier. Senare det året kom jag in på civilingenjör medicinsk teknik och efter tre terminer kände jag att jag hellre ville gå en utbildning med mer praktiska moment än teoretiska. Jag började söka och leta på KTH:s hemsida tills jag kom fram till min nuvarande utbildning, högskoleingenjör i byggteknik och design.

Jag bor i Södertälje och för mig var det ett plus att kunna bo kvar hemma under studietiden då jag är för lat för att ta på mig bo-ensam ansvaret. Dessutom så är Stockholm en storstad och här hittar man allt roligt och skoj. Jag är en tjej som söker mig till roliga utmaningar och älskar friheten och de stora variationerna i Stockholm. Jag gillar även det breda utbudet av restauranger, utgångsställen, museer, aktiviteter, fest, vatten- och sjöområden, studentpalatsen och andra studievänliga miljöer att plugga i med mera.

Mitt bästa tips till blivande studenter är att inte vara rädda för utmaningar. KTH i sig är en utmaning men en rolig sådan där man lära känna vänner för livet. Tänk positivt så kommer allt förr eller senare bli jättebra!

På min fritid umgås jag mycket med vänner och jag har även nyligen börjat träna. Jag älskar hemmakvällar och mys så för mig blir det en hemmakväll nästan varannan dag.

Jag har ett år kvar på studierna och därefter ser jag mig själv i ett stort byggprojekt, där jag är projektledaren det vill säga mitt drömyrke är att bli en produktionsledare/projektledare.

Mer om Byggteknik och design 180 hp
Mer om Tekniskt basår, termin 2 30 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp