Gabriel, Byggteknik och design 180 hp

Gabriel pluggar Byggteknik och design 180 hp. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

-Hej, mitt namn är Gabriel och jag kommer från Halmstad. Jag läser Byggteknik och design 180 hp på KTH Campus.

-Min väg till KTH var inte så rak. Efter studenten viste jag nämligen inte riktigt vad jag ville hålla på med, dock så var jag säker på att jag ville fortsätta läsa en teknisk utbildning. Detta ledde till ett år där jag inte gjorde så mycket mer än att fundera över min framtid. Jag kom fram till att jag under min gymnasietid var intresserad av en kurs som handlade om samhällsbyggnad. Efter att ha reflekterat över mina val, så kom jag fram till att Byggteknik och design var rätt för mig, då jag vid tiden kände att tre års studier var mer aktuellt än fem år. KTH valde jag främst för att det var en bra skola och för att jag redan kände några som redan pluggar/pluggat där. En annan anledning till mitt val var att Stockholm är tillräckligt långt ifrån Halmstad så jag skulle slippa åka hem hela tiden men samtidigt ha möjligheten att åka hem på ett smidigt sätt om jag skulle önska.

-Fördelen med att plugga i Stockholm är att man får det bästa av två världar. Med det så menar jag att man både har studentlivet och storstadslivet. Möjligheterna är nästan oändliga och det finns något för alla här. Oavsett om det innebär att man involverar sig i sektionen eller kåren, alternativt involverar sig i något utanför skolan. Det finns även väldigt många fina ställen i Stockholmsområdet som man kan upptäcka på fritiden.

-Tre tips jag har till en blivande student är att planera upplägget av studier i förväg, att sätta upp mål, samt att plugga tillsammans med några. På det sättet blir det lättare att ligga i fas eller steget före, samtidigt som man kan ha kul och lära sig genom att hjälpa varandra. Något jag även starkt skulle rekommendera är att hitta någon aktivitet/intresse vid sidan av studierna för att få lite mer variation i vardagen.

-Utanför studierna så umgås jag mycket med kompisar och är involverad i min sektion. Bland annat har jag varit med som fadder under mottagningen. Men när jag inte gör något av ovanstående så gillar jag att träna, lyssna på musik eller sitta framför datorn och kolla på F1, NFL, filmer eller serier

Läs mer 

Byggteknik och design 180 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14