Till innehåll på sidan

Isabella, Byggteknik och design 180 hp

Isabella pluggar Byggteknik och design 180 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Isabella, student Byggteknik och design 180 hp

– Hej, jag heter Isabella jag kommer från Örebro och pluggar Högskoleingenjör i Byggteknik och design 180 hp.

– Min väg till KTH har sakta och väldigt säkert smugit fram. Jag har hela mitt liv varit intresserad av byggbranschen och hantverk så valet att läsa byggingenjör kom väldigt naturligt för mig några år efter gymnasiet när jag landat lite i mina intressen och när jag kände att jag var redo att börja plugga igen. Första gången jag kom på tanken att vilja jobba som byggingenjör var när jag bodde i Texas där jag såg otroligt mycket nybygge resa sig och se nya stadsdelar växa fram. När jag skulle välja universitet att plugga på så körde jag uteslutningsmetoden och valde främst bort de städer som jag inte ville bo i. Tillslut var då Örebro, min hemstad, och Stockholm kvar och det kändes väldigt mycket mer inspirerande att flytta till en ny stad och även att plugga på ett av världens bästa universitet, så det blev KTH jag bestämde mig för.

– Det bästa med Stockholm är alla underbara matställen som finns! Omdet är en jobbig period i skolan eller om jag behöver extra pepp så går jag och sätter mig på ett mysigt café med en inspirerande utsikt och då går plugget mycket lättare direkt. Eftersom att KTH har otroligt många studenter är det väldigt lätt att hitta vänner då det finns alla typer av människor här vilket jag ser som en stor fördel. Det är också väldigt lätt att ta sig runt i Stockholm då kollektivtrafiken här är anpassad efter att folk inte har bil, så det är långa sträckor men det är bara lite extra tid till att varva ner och ladda om. Jag skulle inte kunna tänka mig en bättre stad att plugga i. Ett tips till dig som blivande student i Stockholm är att våga ta för sig! Fråga dig fram när det gäller allting egentligen, tänk utanför boxen när det gäller boende och hitta din plats, och utforska så mycket av Stockholm som möjligt!

– På min fritid är det standard med goda bruncher och middagar. Varje lördag är det middag på en ny härlig restaurang som gäller och på söndagarna går jag till caféet som ligger i byggnaden som jag bor i, bättre fritidsintresse än mat kan jag inte hitta i Stockholm. Allt detta ätande varvar jag med att hänga i gymmet så ofta som jag kan. Att lyfta tungt och skratta med vännerna inne på gymmet är det bästa som finns. Ibland åker jag hem och hälsar på i min hemstad också men det är så himla trevligt här i Stockholm så behovet blir mindre för varje brunch som går!

– Just nu har jag ungefär tio olika drömjobb, haha! Det jag kan konstatera är att jag har hittat min drömutbildning iallafall. Jag skulle gärna vilja jobba med att utveckla Stockholms tunnelbanesystem några år, och efter det gå över mot att jobba som konstruktör och räkna på så att byggnadsverk som tas fram faktiskt håller för det som de ska hålla för. Jag är trygg med att vilket jobba jag än får inom branschen så kommer det bli min dröm då det är det jag strävat mot i flera år nu!

Läs mer

Byggteknik och design 180 hp

Längre intervju med Isabella

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14