Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Nuh, Datateknik 180 hp Flemingsberg

Nuh studerar Datateknik 180 hp Flemingsberg. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH.

Nuh, student på Datateknik Flemingsberg

Nuh berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Nuh och är 24 år. Jag är född i Gislaved men uppvuxen i Stockholm och går mitt sista år på högskoleingenjör inom Datateknik på KTH Flemingsberg.

Min passion för teknik och programmering har funnits med mig ända sedan tiden före gymnasiet, och har med åren bara växt sig starkare. Valet av datateknik var en självklarhet för mig, eftersom det innehåller allt jag vill lära mig och fördjupa mig i för framtiden. KTH var det naturliga valet för mig eftersom det är omöjligt att diskutera teknikrelaterade utbildningar utan att nämna KTH.

Om någon funderar på att välja datateknik som utbildning, skulle jag säga att det är ett brett område där man får lära sig allt från olika programmeringsspråk, databaser, hur data är strukturerad till hur operativsystemet funkar. Dessutom är efterfrågan hög vilket gör att man blir attraktiv efter utbildningen.

Studentlivet i Stockholm är levande och dynamiskt, beroende på vad intresserar dig så kan du hitta din grupp ganska enkelt. Fördelen med att studera i en storstad är främst att det alltid finns något att hitta på efter plugget, vilket kan vara bra för återhämtning. Staden kan till en börja kännas svår att navigera men när man väl kommit in i KTH gemenskapen känner man sig snabbt som hemma.

Till blivande studenter på KTH skulle jag vilja säga: Plugget, labbarna och föreläsningarna kan kännas tuffa i början. Tappa inte hoppet, fortsätt att plugga. Mitt tips är att hitta någon/några i klassen du kan plugga med, det hjälper med motivationen. Hitta den studieteknik som passar just dig, detta blir extra viktigt när du läser kurser parallellt.

Efter mina studier ser jag fram emot att testa alla de olika spännande områden som idag växer fram inom teknik. Just därför tycker jag att konsultyrket är extremt lockande.

Läs mer

Datateknik 180 hp Flemingsberg

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-05-03