Honia Barhoon, Broadband Technology

Honia Barhoon tog examen från högskoleingenjörsutbildningen i Elektronik och datorteknik. Idag arbetar hon som Field application engineer på Broadband Technology.

Vad har du gjort sedan du tog examen från KTH?
Efter examen tog jag ledigt i några månader och reste runt. Därefter började jag att aktivt söka jobb och fick ett arbete där jag är kvar än idag. Företaget jag jobbar på är distributörer och representanter för halvledartillverkare från hela världen. Där arbetar jag som Field application engineer.

Vad gör du på jobbet?
Min roll går ut på att träffa och hitta nya kunder till våra leverantörer, samtidigt som jag supportar och hittar lösningar till företag som använder sig utav våra leverantörers komponenter. Det är ett väldigt roligt jobb där jag får utnyttja min tekniska kompetens varvat med ett mycket socialt liv vilket passar mig perfekt.

Varför valde du att studera på KTH Kista?
Jag studerade i Kista eftersom att den utbildningen jag ville läsa fanns där. Jag gick elektronik och datorteknik, en utbildning som jag tyckte var bra av den anledningen att man fick testa på både hård- och mjukvara.

Vad har du med dig från utbildningstiden som du fortfarande har nytta av?
Det som jag har fått mest användning för är det tänk som skapas under studietiden. Hur man ska angripa ett problem och att man aldrig, aldrig ska ge upp. Alla som har råkat på en programmeringsuppgift vet hur omöjligt det känns i perioder tills man till slut får det att fungera.

Mitt bästa minne från KTH var examenstiden. Då kände man verkligen att det var värt alla sena nätter och frustrationen över omöjliga tentor.

Läs mer

Elektronik och datorteknik 180 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2018-12-18