Rasmus, Elektronik och datorteknik 180 hp

Rasmus pluggar Elektronik och datorteknik 180 hp. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Rasmus och jag läser Elektronik och datorteknik 180 hp på KTH Kista

Under gymnasiet var jag väldigt intresserad av musikprylar så som synthar och trummaskiner, och ville lära mig mer om hur de fungerade. När jag besökte högskolemässan frågade jag runt om utbildningar där jag kunde få hålla på med det. Där blev jag rekommenderad till elektronik och datorteknik, eftersom några av kurserna såg ut att passa in på det jag var nyfiken på.

Stockholm är en ganska stor stad, så det finns bra variation i det man kan göra på fritiden. Det finns gott om studieplatser utöver KTHs campus, både bibliotek och schyssta studiefik. En annan fördel är att det finns ganska många företag i Stockholmsområdet som KTH har samarbete med vilket gör det lättare senare i utbildningen när man vill hitta ett roligt examineringsarbete att göra. Tunnelbanan är också ett stort plus, det gör kommunikation enkel och smidig!

Om du har en aning om vad du skulle vilja hålla på med, eller lära dig mer om, men inte vet vilken utbildning som skulle passa in på det, fråga oss! Vi kan hjälpa dig och berätta om kurser som du skulle kunna vara intresserad av. Det kan vara svårt att få en bra känsla av vad en kurs handlar om när man ser namnet i en lista. Vem vet, det kanske är din framtida favoritkurs?

På fritiden spelar jag mycket sällskapspel med kompisar, lyssnar på musik och gör låtar med trummaskiner. På sidan av plugget extraknäcker jag även som läxläsare.

Jag vill i framtiden jobba med att utveckla digitala prylar eller system som ger lösningar till svåra problem och förbättrar människors vardag. Vad sägs om en styrdator som hjälper till med finmotoriken i en armprotes? Eller att få designa självkörande bilar? Digitaltekniken infinner sig all mer och mer i livet, och den utvecklingen vill jag vara del av!

Läs mer

Elektronik och datorteknik 180 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp