Arvid, Elektroteknik 180 hp

Arvid pluggar Elektroteknik 180 hp.

Hej, jag heter Arvid. Jag kommer från Piteå och pluggar Elektroteknik 180 hp på KTH i Flemingsberg.

Jag har alltid haft stort intresse för teknik och hur saker fungerar, att jag skulle gå en ingenjörsutbildning har jag vetat länge. Vilken utbildning eller vilket universitet jag skulle studera på var dock inte en självklarhet då jag sökte till KTH. Eftersom jag alltid har varit fascinerad av elektronik och gillar att blanda praktik med teori, valde jag tillslut att söka till högskoleingenjörsprogrammet i elektroteknik. Det är ett val som jag inte ångrar idag.

Den största fördelen med att studera i Stockholm skulle jag säga är alla valmöjligheter som finns när det kommer till studentlivet och vad man kan göra på fritiden. Det är nära till allt vilket gör att man ena dagen kan vara på konsert i Friends Arena och en annan dag vara på en liten klubb och kolla på stand-up.

Mitt bästa tips – och jag vet att det kan låta klyschigt – är: välj en utbildning som du tycker verkar intressant, det underlättar väldigt mycket när det kommer perioder i studierna som känns tyngre.

På fritiden brukar jag umgås med kompisar och håller på med egna projekt hemma. Jag har bland annat automatiserat mina gardiner hemma så att jag kan styra dem med min mobil.

Mitt drömjobb är att jobba med tillämpad elektronik inom inbyggda system. Att få jobba med mikroprocessorer som styr allt från en mikrovågsugn till de som sitter i avståndssensorerna i fordon.

Läs mer

Elektroteknik 180 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2019-06-17