Emma, Elektroteknik 180 hp

Emma pluggar Elektroteknik 180 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Emma och pluggar Elektroteknik 180 hp på KTH i Flemingsberg.

För mig tog det några år innan jag till slut hamnade på KTH. På min väg till KTH har jag hunnit ta en examen inom energi (vvs) på en yrkeshögskola och även jobbat inom det några år.  Det var åren efter min examen som jag på det nya arbetet insåg att jag ville bredda min kompetens med mer teori och problemlösning och för att åstadkomma det valde jag en högskoleingenjörsutbildning. Ett val jag sent ångrar, KTH har gett mig en väldigt bred bas att stå på genom olika verktyg, både praktiska och teoretiska.

Jag har alltid sagt att ska jag börja plugga på en högskola ska jag göra det i en annan stad. Sagt och gjort!  Att det blev Stockholm handlade främst om att jag ville testa på att leva i en storstad eftersom jag själv är från en mindre by i Skåne. Stockholm har allt, inte endast storstadspuls om man är intresserad av det utan även fantastisk natur endast en tunnelbana iväg.

Det är annorlunda från gymnasiet men med vilja kommer man långt. En lärare sa till mig när jag nämnde att jag tyckte det var ”lättare” att plugga andra året, att det oftast handlar om att man hittat rätt studieteknik och därför upplevs skolan lättare, även om det nödvändigtvis inte är så. Hitta balansen! Glöm inte bort att återhämtning är minst lika viktig eftersom studierna kommer kräva mycket tid.

På frididen är det viktigt för mig med återhämtning och då umgås jag med vänner och försöker vara ute i naturen så ofta det går. Det ger mig energi.  Jag hjälper även andra elever på mitt program genom att vara labbassistent och sen arbetar jag några helgdagar i månaden med annat.

I framtiden vill jag jobba inom automation.  Exakt inom vilken sektor det kommer bli får jag se fram till våren. Huvudsaken är att jag får arbeta med ett arbete som är varierande och utvecklande! 

Mer om Elektroteknik 180 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp