Industriell teknik och produktions-underhåll, högskoleingenjör 180 hp

Utbildningen ger ett brett teknikkunnande inom hållbar produktion och underhåll av industriella anläggningar. Hållbar produktion, som lyfter resurseffektivitet och säkerhet, är en av de viktigaste prioriteterna i företagens ekonomi. Du kommer att lära dig optimera drift och eliminera risker i produktionsprocesser, samt göra dem mer miljövänliga och energieffektiva. Efter examen är du attraktiv i flera branscher där du exempelvis kan arbeta med drift och underhåll av anläggningar eller utvecklingsprojekt för att förbättra verksamheten både tekniskt och ekonomiskt.

Viktiga datum

15 mars 2019: Anmälan öppnar
15 april 2019: Anmälan stänger
11 juli 2019: Antagningsbesked 1
26 juli 2019: Sista svarsdag
1 augusti 2019: Antagningbesked 2
Mitten av augusti 2019: Obligatoriskt upprop
Slutet av augusti 2019: Programstart

Överblick över utbildning

Matematik10%
Fysik11%
Programmering4%
Maskinteknik17%
Industriellt produktionsunderhåll25%
Valbar kurs eller inriktning25%
Projekt/Examensarbete8%
Jämför med annat program

Industriell teknik och produktionsunderhåll 180 hp

När företag ska leverera sina produkter måste produktionen flyta på utan krångel; ett stopp i tillverkningskedjan är en ekonomisk förlust och får stora följdverkningar i verksamheten. Den här utbildningen ger dig en bred teknikgrund innefattande produktionsteknik, underhållsteknik, miljöteknik och energiteknik. Du läser också kurser i underhållsstrategier, livscykelanalys, kvalitetsarbete och investeringskalkylering. Detta, tillsammans med träning i problemlösning, projektarbete samt kommunikation, ger dig kunskap och verktyg för att underhålla och driva hållbar produktion. I utbildningen kommer du att få kunskap och förståelse för hållbarhet i industriella system och du lär dig att systematiskt undersöka sakernas tillstånd. Utbildningen utvecklar dig också i att diskutera helhetsfrågor för industriell verksamhet exempelvis för att kunna argumentera i dialog med beslutsfattare.

I Södertälje finns världsledande företag som producerar för den globala marknaden och programmet är utformat så att du redan tidigt får goda möjligheter att arbeta med verkliga frågor från näringsliv och samhälle. På så sätt kan du kombinera de teoretiska kunskaperna med företagens aktuella utmaningar. 

Kurser

Jobb och karriär

Sveriges ekonomi är beroende av den stora export och handel vi har med övriga världen. Behovet av ingenjörer med bred kunskap inom teknik och produktionsunderhåll är stort. Kunskapen behövs för att för att minska resursslöseri, göra kundanpassningar, förbättra arbetsmiljöer och för att skapa en produktion som håller världsklass.

​​​​​​​På ditt första jobb kan du till exempel arbeta med processunderhåll, anläggningsunderhåll, processutveckling och kvalitetsarbete. Det kan handla om att analysera och förbereda och projektleda underhållsarbete eller göra analyser för investeringar i nya och bättre tekniska lösningar och maskinkomponenter.

Vilhelm Press, Scania

"Först och främst behöver du komma ut i verkligheten och lära känna människorna som jobbar där."

Vad händer efter utbildningen? ​​​​​​​

Andra program inom ämnesområdet Maskinteknik, industriell teknik och ekonomi

Studentbostad i Södertälje

Bostadssituationen för studenter i Södertälje är generellt sett bättre än i andra delar av länet.

​​​​​​​* Ändringar kan ske i programmet.

Få aktuell information om utbildningsprogrammet och en inblick i livet som student direkt till din mail.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2019-09-19