Industriell teknik och produktions-underhåll, högskoleingenjör 180 hp

Utbildningen ger ett brett teknikkunnande inom hållbar produktion och underhåll av industriella anläggningar. Hållbar produktion, som lyfter resurseffektivitet och säkerhet, är en av de viktigaste prioriteterna i företagens ekonomi. Du kommer att lära dig optimera drift och eliminera risker i produktionsprocesser, samt göra dem mer miljövänliga och energieffektiva. Efter examen är du attraktiv i flera branscher där du exempelvis kan arbeta med drift och underhåll av anläggningar eller utvecklingsprojekt för att förbättra verksamheten både tekniskt och ekonomiskt.

Viktiga datum

16 mars 2020: Anmälan öppnar
15 april 2020: Anmälan stänger
9 juli 2020: Antagningsbesked 1
24 juli 2020: Sista svarsdag
30 juli 2020: Antagningbesked 2
Mitten av augusti 2020: Obligatoriskt upprop
Slutet av augusti 2020: Programstart

Överblick över utbildning

Matematik10%
Fysik11%
Programmering4%
Maskinteknik17%
Industriellt produktionsunderhåll25%
Valbar kurs eller inriktning25%
Projekt/Examensarbete8%
Jämför med annat program

Industriell teknik och produktionsunderhåll 180 hp

När företag ska leverera sina produkter måste produktionen flyta på utan krångel; ett stopp i tillverkningskedjan är en ekonomisk förlust och får stora följdverkningar i verksamheten. Den här utbildningen ger dig en bred teknikgrund innefattande produktionsteknik, underhållsteknik, miljöteknik och energiteknik. Du läser också kurser i underhållsstrategier, livscykelanalys, kvalitetsarbete och investeringskalkylering. Detta, tillsammans med träning i problemlösning, projektarbete samt kommunikation, ger dig kunskap och verktyg för att underhålla och driva hållbar produktion. I utbildningen kommer du att få kunskap och förståelse för hållbarhet i industriella system och du lär dig att systematiskt undersöka sakernas tillstånd. Utbildningen utvecklar dig också i att diskutera helhetsfrågor för industriell verksamhet exempelvis för att kunna argumentera i dialog med beslutsfattare.

I Södertälje finns världsledande företag som producerar för den globala marknaden och programmet är utformat så att du redan tidigt får goda möjligheter att arbeta med verkliga frågor från näringsliv och samhälle. På så sätt kan du kombinera de teoretiska kunskaperna med företagens aktuella utmaningar. 

Kurser

Jobb och karriär

Sveriges ekonomi är beroende av den stora export och handel vi har med övriga världen. Behovet av ingenjörer med bred kunskap inom teknik och produktionsunderhåll är stort. Kunskapen behövs för att för att minska resursslöseri, göra kundanpassningar, förbättra arbetsmiljöer och för att skapa en produktion som håller världsklass.

​​​​​​​På ditt första jobb kan du till exempel arbeta med processunderhåll, anläggningsunderhåll, processutveckling och kvalitetsarbete. Det kan handla om att analysera och förbereda och projektleda underhållsarbete eller göra analyser för investeringar i nya och bättre tekniska lösningar och maskinkomponenter.

"Först och främst behöver du komma ut i verkligheten och lära känna människorna som jobbar där."

Vilhelm Press, Scania

Vad händer efter utbildningen? ​​​​​​​

Studentbostad i Södertälje

Bostadssituationen för studenter i Södertälje är generellt sett bättre än i andra delar av länet.

Prenumerera på KTH

Du kan via våra nyhetsbrev få viktig och aktuell information kring bland annat den utbildning du är intresserad av.

Så här söker du till KTH

Här är en beskrivning av hur du, steg för steg, gör för att söka till KTH och information om hur processen ser ut.

Därför KTH

Välkommen till KTH. Här nämner vi några orsaker till varför vi tycker du ska välja att studera hos oss på KTH.

KTH Södertälje

På KTH finns det fem strategiskt placerade campus och dina studier koncentreras till ett av fem. Läs mer om ditt campus.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2019-10-11