Evelina, Kemiteknik 180 hp

Evelina pluggar Kemiteknik 180 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Evelina och läser Kemiteknik 180 hp på KTH Campus. Ursprungligen kommer jag från Borlänge men jag har flyttat till Stockholm för att plugga på KTH.

– När jag tog studenten efter gymnasiet så var jag inte helt säker på vad jag ville utbilda mig till, så därför hann jag med en hel del olika jobb innan jag började plugga. Jag har jobbat i butik, i förskola och jag reste även som Au Pair till England under en period. När jag till slut bestämde mig för att studera vidare var jag inte riktigt säker på om jag ville läsa en femårig utbildning så därför sökte jag högskoleingenjörsprogrammet inom kemiteknik. Ett riktigt bra val om man inte har bestämt sig då jag kan välja att bli klar efter tre år men även fortsätta utbilda mig om jag vill det! 

– Jag har alltid fascinerats av kemi och det var ett av mina favoritämnen i gymnasiet, så därför blev det mer och mer tydligt att jag skulle fortsätta med ett naturvetenskapligt program även på universitetet. En dröm har alltid varit att bli forskare, och den drömmen finns kvar än idag, men nu under utbildningens gång känns det som jag byter ”drömjobb” varje månad, haha.

– Jag älskar att plugga i Stockholm för att staden har så mycket att erbjuda! Man har nära till allt man kan tänkas vilja uppleva; konserter, museum och olika evenemang. Det är också en väldigt vacker stad, det finns många fina parker samtidigt som det är i stadsmiljö. 

– Att flytta från Borlänge till Stockholm var ett naturligt steg – efter min tid som Au Pair i London fick jag inte nog av storstadspulsen, att det blev Stockholm säger sig självt! Ett plus är att det inte är allt för långt från Dalarna så jag kan hälsa på mina nära och kära utan allt för lång restid. Min fritid spenderar jag helst med träning, i stallet eller med vänner och familj.

– Mitt bästa tips till dig är att jobba på studietekniken! Den är a och o; när jag började plugga på KTH så insåg jag hur mycket förbättringspotential min studieteknik hade, och den är nyckeln till att få de resultat du vill uppnå. Ett annat tips är även att under somrarna söka sommarjobb eller praktik som är relaterad till utbildningen, då får man en chans att få inblick i företag som kanske kommer blir ens framtida arbetsgivare. Jag sommarjobbade på ABB i somras där jag fick dels tillämpa mina kunskaper jag lärt mig under mitt första år samtidigt som jag fick en inblick i företaget vilket var väldigt lärorikt och roligt! På det sättet kan man även få se vilka arbetsroller en ingenjör kan ha. ​

Läs mer

Kemiteknik 180 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14