Till innehåll på sidan

Gabriel, Maskinteknik 180 hp

Gabriel studerar Maskinteknik 180 hp. I sin studentintervju berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Gabriel. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Gabriel, student på Maskinteknik 180 hp

Namn: Gabriel
Utbildning: Maskinteknik 180 hp
Från: Stockholm

Intervju med student

Gabriel går Maskinteknik 180 hp och berättar hur det är att studera på KTH.

Vem är du?

– Hej! Jag heter Gabriel och kommer från Vällingby, utanför Stockholm. Idag läser jag Maskinteknik 180 hp på KTH i Södertälje.

Berätta om din väg till KTH!

– Min väg till KTH var inte alls lätt. Under gymnasiet visste jag inte vad jag skulle studera vidare till. Det blev alltså den långa jobbiga vägen där jag fick gå igenom varenda utbildning som fanns och stryka bort det jag inte tyckte om. Dock var jag alltid teknikintresserad vilket hjälpte till lite med sökningen. Det blev till slut ett antal utbildningar som jag sökte till och när jag kom in på högskoleingenjörsprogrammet Maskinteknik på KTH fick det bli det jag skulle studera.

Hur tycker du att studentlivet är i Stockholm?

– Det bästa med Stockholm är att det är en stor stad där otroligt mycket händer i ens vardag. Livet i Stockholm är inte bara studier, det händer så mycket mer. För att verkligen förstå Stockholm måste man flytta hit! Eftersom jag är från Stockholm tycker jag även att det är skönt att kunna bo hemma ett tag till.

– Utanför studierna tränar jag varje dag. Jag umgås även med mina vänner där vi gör en massa olika aktiviteter nästan varje helg. Sedan jobbar jag också varannan helg. Detta kan låta mycket och jag rekommenderar att ta det lugnt första året och arbeta in dig i studentlivet.

Vad är ditt tips för den som börjar plugga på KTH?

– Mitt bästa tips till dig som blivande student är att redan från början ta ett stort ansvar för dina studier, det är den största skillnaden från gymnasiet. Att studera på universitet är det bästa beslutet jag har tagit. Både för att man utvecklas och mognar väldigt mycket som person men även för att man får minnen som man aldrig kommer att glömma.

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag har en massa olika drömmar för framtiden! En av dem är att bli och jobba som ingenjör. Jag vill även åka runt lite i Sverige eller runt om i världen för att hålla olika presentationer.

Läs mer

Maskinteknik 180 hp

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-11-16