Gabriel, Maskinteknik 180 hp

Gabriel pluggar Maskinteknik 180 hp på KTH i Södertälje. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Gabriel och kommer från Vällingby, utanför Stockholm. Idag läser jag Maskinteknik 180 hp på KTH i Södertälje.

Min väg till KTH var inte alls lätt. Under gymnasiet visste jag inte vad jag skulle studera vidare till. Det blev alltså den långa jobbiga vägen där man fick gå igenom varenda utbildning som fanns och stryka bort det man inte tyckte om. Dock var jag alltid teknikintresserad vilket hjälpte till lite med sökningen. Det blev till slut ett antal utbildningar som jag sökte till och när jag kom in på högskoleingenjörsprogrammet på KTH fick det bli det jag skulle studera.

Det bästa med Stockholm är att det är en stor stad där otroligt mycket händer i ens vardag. Livet i Stockholm är inte endast studier, det händer så mycket mer! För att verkligen förstå Stockholm måste man flytta hit! Eftersom jag är från Stockholm tycker jag även att det är skönt att kunna bo hemma ett tag till.

Mitt bästa tips till en blivande student är att redan från början ta ett stort ansvar för sina studier, det är den största skillnaden till gymnasiet. Att studera på universitet är det bästa beslutet jag har tagit. Både för att man utvecklas och mognar väldigt mycket som person men även för att man får minnen som man aldrig kommer att glömma.

Utanför studierna tränar jag varje dag. Jag umgås även med mina vänner där vi gör en massa olika aktiviteter nästan varje helg. Sedan jobbar jag även varannan helg. Detta kan låta mycket och jag rekommenderar att ta det lugnt första året och arbeta in dig i studentlivet.

Jag har en massa olika drömmar för framtiden! En av dem är att bli och jobba som ingenjör. Jag vill även åka runt lite i Sverige eller runt om i världen för att hålla olika presentationer.

Läs mer

Maskinteknik 180 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14