Utlandsstudier för Maskinteknik 180 hp

KTH erbjuder många och stora möjligheter till utlandsstudier – en unik chans att spetsa sitt CV, upptäcka världen och få vänner för livet. Det är därför inte konstigt att en tredjedel av studenter med examen från KTH har spenderat en del av sin studietid utomlands. Genom högskoleingenjörsprogrammet i Maskinteknik har du tillgång till många universitet världen över vilket leder till en stor valfrihet. De populäraste destinationerna för studenter på programmet är Schweiz, Spanien och Singapore.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en eller två terminer på KTH mot studier vid ett av KTH:s över 200 utbytesuniversitet runt om i världen. Vid utbytesuniversitetet kan du läsa på engelska eller det lokala språket. Förberedande språkkurser ges på KTH och studenter på alla program har möjlighet att välja KTH:s språkkurser inom ramen för sina valfria poäng. De mest populära destinationerna bland studenter på programmet i Maskinteknik är Schweiz, Spanien och Singapore. KTH har platser vid ett antal universitet som är öppna för studenter från Maskinteknik, dessa är bland annat Hochschule Luzern - Technik & Architektur samyt Universidad Politecnica de Valencia. Vanligtvis genomför studenterna på programmet utbytesstudier under år tre.

Som student på högskoleingenjörsprogrammet i Maskinteknik kan du genomföra utbytesstudier vid alla utbytesuniversitet som är tillgängliga för studenter vid Skolan för industriell teknik och management. Utbudet uppdateras årligen och kan därför komma att förändras till dess att du ska söka.

Utbytesuniversitet för högskoleingenjörsprogrammet i Maskinteknik

Examensarbete och projekt utomlands

Många studenter vid KTH gör sina examensarbeten eller andra projekt utomlands. Det kan vara allt från en uppsats på ett europeiskt företag till en fältstudie i ett utvecklingsland. Studenter på högskoleingenjörsprogrammet i Maskinteknik har bland annat gjort examensarbete på AQ Electric Suzhou i Kina (ämne: Öka produktiviteten vid montering av transformatorer) samt på företag i Turkiet (ämne: Autoklavtillverkning - med analys och förbättringar).

Andra möjligheter

Det finns många andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH. Bland annat ges sommarkurser vid partneruniversitet i Kina och ett utbytesprogram i entreprenörskap med National University of Singapore. KTH erbjuder också en rad gemensamma masterprogram tillsammans med andra framstående universitet vilket ger studenter möjligheten att tillbringa ett år vid vardera lärosäte och få examen från båda.

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Maskinteknik 180 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2019-01-29