Till innehåll på sidan

Lydia, Medicinsk teknik 180 hp

Lydia började studera Medicinsk teknik 180 hp men bytte sedan till Medicinsk teknik 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Lydia. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Lydia, student på Medicinsk teknik 300 hp.

Kontakta Lydia via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Lydia berättar om sin tid på KTH

Halloj! Mitt namn är Lydia och jag är 26 år. Jag läser på civilingenjörsutbildningen inom Medicinskteknisk 300 hp, årskurs 4. Jag kommer från en liten ort, Bålsta, som tillhör Uppsala län men som gränsar till Stockholm.

Jag ville göra många olika saker när jag slutade gymnasiet och att bli ingenjör var inte mitt första val. Men, efter många år av sökande och en insyn att mina intressen och visioner matchade med ingenjörsutbildningen, bestämde jag mig för att läsa till högskoleingenjör med inriktning Medicinsk teknik. Efter något år på utbildningen och ett starkt växande intresse för ämnet valde jag att byta till civilingenjör med inriktning Medicinsk teknik. Nu läser jag mitt nästsista år till civilingenjör!

Min utbildning är tvärvetenskaplig vilket innebär att vi läser kurser inom diverse områden, som matte, fysik, programmering och en hint av fysiologi samt företagande. Kurserna som ges är så otroligt användbara och breda, och du är inte bara begränsad till Medicinsk teknik. Jag brukar säga att utbildningen är en hybrid mellan elektronik, teknisk fysik och information teknik med en droppe av biologi. Därför står många dörrar öppna efter examen.

Mitt absoluta drömjobb är nog det som kommer ge mig personlig tillväxt och med möjligheten till att påverka. Faktorer som till stor del kommer att beskriva min framtida arbetsplats är internationellt, ledarskap och innovation.

Fråga Lydia

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-11-01