Rajinder, Medicinsk teknik 180 hp

Rajinder pluggar Medicinsk teknik 180 hp. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

–Hej, jag heter Rajinder och studerar till Högskoleingenjör inom Medicinsk teknik 180 hp på KTH Flemingsberg.

– Jag visste inte riktig vad jag ville göra efter gymnasiet förutom att jag ville plugga. Jag var väldigt sent till att söka och kolla upp olika program. Jag sökte till ett par program och kom in på ett av mina alternativ. Men i slutet av andra året på programmet kände jag att jag totalt sökt helt fel, så jag beslutade mig för att hoppa av och börja jobba. Jag jobbade ett par år innan jag satte mig ner och tänkte vad jag verkligen ville göra. Jag tycker om att hjälpa människor och teknik.

– Jag bestämde mig för att jag ville utbilda mig på KTH, eftersom många av mina vänner som studerade på KTH har sagt bra saker om universitetet. Jag började titta in på de olika programmen på KTH och jämförde och till slut beslutade jag mig för att jag ville läsa medicinsk teknik.

– Jag ville plugga i Stockholm eftersom jag är född och uppvuxen här och känner till staden väl. Stockholm är en fin stad där det finns hur många saker som helst att göra, till exempel gå på konserter och fotbollsmatcher.

– Några råd jag skulle vilja ge er nya studenter är att försöka komma in i studietakten och våga fråga om hjälp när ni inte förstår. Studenter och lärare hjälper till ifall ni har frågor vilket jag gillar med KTH. Tempot skiljer sig från gymnasiet men oftast läser vi två kurser per period vilket hjälper till då du inte behöver tänka på 6–7 olika ämnen.

– Utanför studierna jobbar jag en del vilket funkar rätt så bra. Jag skulle tipsa er om ni vill jobba i samband med studierna att först känna på tempot i skolan innan ni tar något extra jobb. På fritiden träffar jag vänner och gör massa olika aktiviteter som att gå spela fotboll, bowla, biljard etc. Jag gillar att fiska, så när jag har tid för det brukar det bli en heldag ute till sjöss.

– Jag vet inte ännu vilket område jag vill jobba med i framtiden men målet är att jobba inom sjukvården. Det kanske blir att jag håller på med röntgenmaskiner, ventilatorer eller dialysmaskiner. Vi får se vad framtiden har att erbjuda.

Läs mer 

Medicinsk teknik 180 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14