Rozana, Teknik och ekonomi 180 hp

Rozana pluggar Teknik och ekonomi 180 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej! Jag heter Rozana och pluggar Teknik och ekonomi 180 hp i Södertälje.

När jag tog studenten var jag väldigt osäker på vad jag skulle plugga, men jag var nyfiken på att veta vad en ingenjör gör. Därför sökte jag till ett praktikprogram som heter Tekniksprånget och där fick jag testa på att jobba som en ingenjör under fyra månader. Under min praktik blev jag säker på att jag ville söka till någon ingenjörsutbildning, och helst i Stockholm. Men när det väl var dags för mig att söka så överraskades jag av hur många utbildningar KTH hade. Därför bestämde jag mig för att göra mitt val utifrån mina intresseområden.

I Stockholm finns det stora möjligheter att bygga upp sitt kontaktnät, då en hel del företag är etablerade i staden och en hel del mässor och öppet hus hålls här. Utöver detta så upptäcker man alltid nya favoritställen i Stockholm, allt från nya studieplatser, nya kafeterior och restauranger, till det bästa av allt; nya människor! Stockholm är en varm stad med många kulturer och med mycket skoj att erbjuda. Min kära hemstad helt enkelt!

Mitt bästa tips till alla som är nyfikna på KTH är att läsa om de utbildningar som fångar er uppmärksamhet, läs på KTH:s hemsida, följ KTH:s Instagram eller skicka iväg ett mejl till någon KTH-student som går de programmen du är intresserad av. Skulle det fortfarande kännas osäkert så är mitt bästa tips att sluta vackla & just go for it! Det skadar inte att pröva sig fram! Så småningom lär man inse vad man tycker om och inte tycker om.

Jag spenderar helst min fritid med att umgås med mina vänner och min familj, ute på stan eller hemma. Jag älskar att lyssna på musik & upptäcka ny musik och jag tittar gärna på film när jag har tid över. Vid sidan om skolan passar jag även på att jobba som lärarvikarie, men annars njuter jag av att spela piano, rita och sminka. Jag har även ett stort intresse för att lära mig nya språk.

Jag har många drömjobb, men några av dem är att arbeta i stora projekt, gärna på internationell nivå, då jag tycker om att resa. Dessutom att arbeta med något kreativt såsom produktutveckling eller produktdesign. Samt något inom projektledning eller marknadsföring. 

Läs mer

Teknik och ekonomi 180 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp