Till innehåll på sidan

Rajinder, Teknik och ekonomi 180 hp

Rajinder studerar Teknik och ekonomi 180 hp. I sin studentintervju berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH.

Rajinder, student på Teknik och ekonomi 180 hp.

Namn: Rajinder
Ålder: 26 år
Utbildning: Teknik och ekonomi 180 hp
Från: Stockholm

Intervju med student

Rajinder går Teknik och ekonomi 180 hp och berättar hur det är att studera på KTH.

Vem är du?

– Hej, jag heter Rajinder 26 år gammal och kommer från Stockholm. Jag studerar Teknik och ekonomi, högskoleingenjör 180 hp med inriktning mot Medicinsk teknik på KTH Flemingsberg. Jag påbörjar mitt tredje år efter julen. Jag som person är väldigt glad och en stor fotbollssupporter. Favoritlaget är Liverpool. På fritiden försöker jag umgås med vänner, vara ute i naturen och fiska.

Berätta om din väg till KTH!

– Jag visste inte riktig vad jag ville göra efter gymnasiet förutom att jag ville plugga. Jag var väldigt sent till att söka och kolla upp olika program. Jag sökte till ett par program och kom in på ett av mina alternativ. Men i slutet av andra året på programmet kände jag att jag totalt sökt helt fel, så jag beslutade mig för att hoppa av och börja jobba. Jag jobbade ett par år innan jag satte mig ner och tänkte vad jag verkligen ville göra. Jag tycker om att hjälpa människor och teknik.

– Jag bestämde mig för att jag ville utbilda mig på KTH, eftersom många av mina vänner som studerade på KTH har sagt bra saker om universitetet. Jag började titta in på de olika programmen på KTH och jämförde olika och till slut beslutade jag mig för att jag ville läsa medicinsk teknik. Eftersom jag bestämde mig under sommaren att jag ville plugga medicinsk teknik var det försent att söka. Jag valde då att söka till teknik och ekonomiprogrammet, som startar under vårtermin, som man sedan kan välja en teknikinriktning inför höstterminen och jag ångrar mig inte en sekund att jag valt min utbildning.

Hur är din utbildning?

– Det som utmärker utbildningen är kombinationen av elektroteknik och medicin. Medicinsk teknikprogrammet liknar mycket Elektroteknikprogrammet. Vi har många parallella kurser med elektroteknikprogrammet här i Flemingsberg. Det roligaste hittills har varit en kurs som heter Teknik i intensivvård och kirurgi, där vi haft föreläsare som är medicintekniker. Här har vi fått en inblick i något som vi kan göra i framtiden och det har motiverat mig ännu mer.

– Om ni någonsin behöver hjälp att förstå någon uppgift, laboration eller en föreläsning för den delen, våga fråga andra studenter. De studenter jag stött på och frågat om hjälp har alltid varit mycket hjälpsamma. Både studenter som läser med mig och årskurser över har alltid varit hjälpsamma. Dessutom är lärarna på de flesta kurserna mycket hjälpsamma och hjälper till utanför föreläsningarna ifall de har tid.

Hur upplever du studentlivet under dina studier?

– Som student finns det hur mycket som helst att göra. På KTH finns det massa olika aktivitetsgrupper man kan gå med i, som t.ex. KTH:s fotbollslag och orienteringsgruppen.

– Jag läser som sagt på KTH Flemingsberg och jag tycker studiemiljön där är bra. Här finns det gott om grupprum man kan boka för att plugga. Det är inte så stort så man lär känna studenter på de andra programmen. Sammanhållningen inom mitt program är väldigt god. Alla hjälper alla när man har frågor om någon föreläsning, inlämningsuppgifter etc.

– Ett råd jag skulle vilja ge er som ska börja på KTH är att försöka vara med på mottagningen eftersom här kommer du träffa dina nya klasskamrater och studenter som läser årskurser över dig. Sen är det viktigt att komma in i studietakten och våga fråga om hjälp.

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag vet att jag vill jobba inom sjukhus men inte riktigt vilken sorts teknik jag vill arbeta med. Jag har velat jobba inom sjukvården under en längre tid, för att jag alltid har förknippat sjukvård med att hjälpa människor att friskna till. Det bästa med Medicinsk teknik enligt mig är hur tekniken hjälper till att förbättra sjukvården och utvecklas för att göra den bättre.

Läs mer

Teknik och ekonomi 180 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-13